Hrvatska

Oglasila se diplomatkinja iz Berlina: Moj profil je hakiran, meta je Vlada RH

Piše: PolitikaPlus

Prva tajnica u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu, Elizabeta Mađarević, komentirala je objave na Facebooku, koje su izazvale komentare u javnosti

„Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima slijedim politiku vlade RH. Nitko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu. Na godišnjem sam odmoru izvan Hrvatske i ništa mi drugo osim tužbe protiv onih koji o meni šire neistine ne pada sada na pamet. Karijerni sam diplomat, što znači da služim hrvatskoj Vladi i državi u svojem službenom djelovanju, rekla je Elizabeta Mađarević dodajući kako drži da krajnji cilj napada nije ona već Vlada RH i novi ministar vanjskih i europskih poslova. Ja sam posve obična osoba i profesionalno obavljam svoj posao za svoju državu i Vladu, kazala je prozvana Elizabeta Mađarević za Fenix Magazin, njemački portal za dijasporu.

O cijelom slučaju se priopćenjem oglasilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oštro se ograđuje od stajališta koje je na društvenim mrežama, kako je danas (16. kolovoza 2019.) izvijestio index.hr, objavila djelatnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Elizabeta Mađarević, od siječnja 2019. godine na diplomatskom mandatu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu.

S obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima, djelatnica je odmah pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave. Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima", stoji u priopćenju MVEP-a.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

elizabeta mađarević, mvep