Hrvatska

Pomorska nesreća: Istražitelji pronašli ključan trag pogibije mlade Austrijanke u naletu glisera

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ronioci angažirani na istrazi smrti 20-godišnje Austrijanke Verene Heinz pronašli su u moru kod Malinske ronilački uteg o kojem je govorio Verenin otac Dieter, kao i nogu nesretne djevojke koja joj je amputirana u naletu glisera, objavio je u petak Jutarnji list, pozivajući se na neslužbene izvore.

Također, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, lokacija na kojoj su pronađeni ovi ključni dokazi udaljena je oko 200 metara od obale.

Riječ je o zoni u kojoj glisiranje nije dozvoljeno jer je granica 300 metara, ali jednako tako, prema tumačenju Lučke kapetanije koje se više puta isticalo i zoni u kojoj nije dozvoljeno ni kupanje ni ronjenje (osim ako nije organizirano, s voditeljem i brodicom) s obzirom na to da je granica 100 metara od obale. Ta je "tampon-zona", inače, propisana upravo zbog sigurnosti kupača i ronilaca, navodi dnevnik.

Riječki lučki kapetan Darko Glažar, pod čijom je ingerencijom istraga ove pomorske nesreće, rekao je da ne može komentirati nikakve eventualne nalaze jer je istraga još u tijeku.

Četvrtak je bio drugi dan pretrage morskog dna pokrenute nakon što je otac 20-godišnje Austrijanke Verene Heinz u razgovoru za Jutarnji list prozvao institucije za niz propusta.

U Malinskoj ispred beach-bara Mul, ​gdje se prošli tjedan dogodila nesreća u kojoj je smrtno stradala Verena Heinz, na zadatku su bili ronioci-vatrogasci s područja Opatije i Rijeke. Nakon što je Dieter Heinz, koji je i sam udaren u naletu glisera, za Jutarnji list iznio podatak da je na mjestu nesreće morao ostati pojas s dva kilograma olova, izdan je nalog za pretragu mogućih lokacija.

Jutarnji doznaje i da osim sudionika nesreće, koji imaju oprečne izjave o mjestu nesreće, postoje i vjerodostojni svjedoci. Oni pak spominju treću lokaciju na kojoj se nesreća dogodila, a svaka od tih lokacija pomno se pretražuje, donosi Jutarnji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POMORSKA NESREĆA, MORE, RONIOCI