Zagreb

Infrastruktura : Klasić (HSLS) pozvao Bandića da počne rješavati probleme gradske infrastrukture

Piše: PolitikaPlus

HSLS-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Darko Klasić pozvao je u utorak gradonačelnika Milana Bandića da, umjesto megalomanskih ili interesnih projekata, počne rješavati stvarne probleme građana, poput plavljenja podvožnjaka Aleje Bologne i Škorpikove ulice te drugih problema u infrastrukturi koja se, kaže, nalazi na rubu kolapsa.

 "Prošli tjedan požar na Jakuševcu, pretprošli velika puknuća cijevi vodovoda i ovotjedne poplave pokazuju da u Zagrebu u sljedećih nekoliko godina, s obzirom na stanje infrastrukture, možemo očekivati apokalipsu komunalne infrastrukture biblijskih razmjera", izjavio je Klasić na konferenciji za novinare. 

 Upozorio je kako nakon svake jače kiše podvožnjak Aleje Bologne i Škorpikove postane jezero koje uzrokuje potpuni prekid prometa i javnog prijevoza, a time i zatvaranje zapadnog ulaza u Zagreb.

 Podsjetio je pritom na gradonačelnikovo obećanje o izgradnji sustava oborinske odvodnje, što je nazvao "rijetko viđenom improvizacijom koordinacije bez konkretnog plana i vremenskog okvira".

 "Ovakvo stihijsko odlučivanje gradonačelnika, unatoč upozorenju struke, koštalo je ovaj put građane Zagreba 500.000 kuna, a problem i dalje nije riješen", istaknuo je Klasić.

 Gradske vlasti, napomenuo je, odlučile su da se uz minimalne troškove do kraja kolovoza 2018. cijevi odvoda zamijene onima većega profila u Škorpikovoj ulici u dužini od 180 metara.

 Odlučeno je, dodaje Klasić, i da se neće pokretati projekt izgradnje javnog kanala u Huzjanovoj ulici niti projekt pumpnih stanica, nego će se čekati učinci "tog improviziranog rješenja koje se pokazalo pogrešnim". 

 "Zagreb je postao infrastrukturalno zapušten grad, dok su gradonačelniku istovremeno prioriteti fontane i spomenici", poručio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko klasić, milan bandić, hsls