Zagreb

ZAGREB: Dumovec upozorava da je preplavljeno odbačenim štencima i poziva na udomljavanje

Piše: PolitikaPlus/Hina

U skloništu za nezbrinute životinje Dumovac boravi 230 pasa među kojima je čak 80 štenaca, a još ih je 70 kod privremenih udomitelja, upozorila je ta udruga pozvavši građane koji razmišljaju o nabavljanju psa da ih udome, budući da je sklonište preplavljeno odbačenim štencima.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba brine o 230 pasa među kojima je 80 štenaca dok kod privremenih udomitelja boravi još njih 70, priopćili su u ponedjeljak iz udruge.

Broj štenaca koje ljudu pronalaze i donose u sklonište, na kapacitete stavlja sve veći pritisak. Iz Dumovca su stoga pozvali građane da ih posjete te udome psa, a ne kupuju. Istaknuli su kakao građani svakodnevno donose legla u kojima varira broj štenaca, od tri do deset, a najčešće su pronađeni križanci labradora, goniča, ovčara i terijera. 

"Ovoliki broj odbačenih štenaca prizor je kakav zastrašuje sve. Štenci stižu u različitoj dobi, od najmlađih kojima je potrebna posebna skrb, do onih starih nekoliko mjeseci", kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Dumovec. 

Sklonište pridaje mnogo pažnje i radi na socijalizaciji i odgoju pasa, poručio je Skok i izrazio nadanje da će štenci uskoro naći svoj dom. Istaknuo je kako u Dumovcu gotovo svatko tko razmišlja o nabavljanju psa može naći za sebe idealnog.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DUMOVEC, ŽIVOTINJE