Sport

Damir Burić: Kad je situacija za klub teška i izvrgnuta kritici to budi u meni 'dišpet'

Piše: PolitikaPlus

Novi trener nogometaša Hajduka Damir Burić, predstavljajući se u subotu poslijepodne, izjavio je kako se njegov angažman u tom klubu dogodio brzo te da je osjetio kako može pomoći klubu u teškoj situaciji u kojoj se nalazi.

Za 55-godišnjeg Damira Burića ovo je drugi mandat u Hajduku, a Splićane je vodio u sezoni 2015/16. No, nakon što je Hajduk završio kao treći u prvenstvu iza Dinama i Rijeke te ispao u polufinalu Kupa od Dinama, Burić je smijenjen.

"Ovo se dogodilo neočekivano, a osjetio sam da kad je situacija za klub teška i izvrgnuta kritici to budi u meni 'dišpet' i motivaciju za radom da pokažemo kako smo u stanju napraviti kvalitetan posao", rekao je Burić i istaknuo kako je osjetio priliku da Hajduku može pomoći u sadašnjoj situaciji.

Burić je također rekao kako se ne treba osvrtati na prošla zbivanja u Hajduku već želi gledati naprijed.

"Sada je najvažnije da igrači Hajduka vrate vjeru u sebe i samopouzdanje", kazao je Burić dodavši kako mu je poznato da su navijači Hajduka  ljuti i nezadovoljni.

"Nama preostaje da svojim igrama vratimo navijače na našu stranu," poručio je Burić.

Burićevi pomoćnici bit će Joško Španić i Tonči Gabrić.

Sportski direktor Saša Bjelanović je istaknuo kako Burić dolazi s maksimalnom motivacijom.

"Burić poznaje naš ambijent i mislim da u ovoj situaciji koja je dosta složena može pomoći  Hajduku," istaknuo je  Bjelanović.

Burić je s Hajdukom potpisao dvogodišnji ugovor, a predsjednik Uprave Marin Brbić je rekao kako je taj ugovor poslovna  tajna  o kojoj nije želio govoriti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAJDUK, DAMIR BURIĆ