Zagreb

NIZ DOGAĐANJA: Dani Moskve u Zagrebu - od 28. lipnja do 1. srpnja

Piše: PolitikaPlus

Od 28. lipnja do 1. srpnja održat će se Dani Moskve u Zagrebu s nizom kulturnih, sportskih i gospodarskih događanja. U službenom posjetu Zagrebu boravit će izaslanstvo Grada Moskve, predvođeno ministrom Vlade Moskve i ravnateljem Odjela za međunarodnu gospodarsku suradnju Sergejem Chereminom. Ovaj projekt započeo je na inicijativu Grada Moskve krajem 2018., s ciljem proširenja suradnje između prijateljskih gradova.

 
Večeras će se u HNK održati Gala koncert – Gala balet na kojem će plesači izvoditi koreografije autora Andrisa Liepea, a na istome mjestu, moći će se razgledati i izložba fotografija o životu i djelu Maye Plisetskaye te izložba moskovskog dizajnera Valentina Yudashkina.

U subotu u 19,30 sati, na Trgu kralja Tomislava, a u okviru Zagreb Classica, na programu je koncert studenata Moskovskog kadetskog korpusa i solista vokalno-kazališnog žanra uz video projekciju filma o Moskvi. Nakon nastupa, također na Tomislavovom trgu, predviđeno je otvorenje izložbe – umjetničke instalacije, koja je ujedno i interaktivni zid, umjetnika Maxima Goshko-Dankova.

Moskovski kadetski korpus, na Trgu kralja Tomislava, nastupit će i u nedjelju, 30. lipnja, u 20,00 sati.
 
U ponedjeljak je predviđen radni susret gradonačelnika s izaslanstvom Grada Moskve,  predvođenog ministrom Vlade Grada Moskve Sergejem Chereminom na kojem će se potpisati Program suradnje između Vlade Grada Moskve i Grada Zagreba.
 
U ponedjeljak je u programu i Gospodarski forum Hrvatska – Moskva, što ga organizira Hrvatska gospodarska komora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MOSKVA, ZAGREB, DANI MOSKVE U ZAGREBU