Crna kronika

Bili su u Fiatu kad ih je udario BMW: Poginuo policajac i teško ozljeđena policajka na putu do posla

Piše: PolitikaPlus/Hina

U prometnoj nesreći koja se rano u nedjelju dogodila na cesti Tar - Poreč, poginuo je 38-godišnji policajac, dok je 43-godišnja policajka teško ozlijeđena kad je na njih dok su putovali na posao naletio 24-godišnji vozač BMW-a, doznaje se od istarske policije koja je privela 24-godišnjaka zbog sumnje da je izazivao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Nesreća se dogodila oko 6,45 kad je 24-godišnjak, vozeći se u BMW-u pulskih oznaka iz smjera Tara prema Poreču, udario u stražnji dio Fiata kojim je u istom smjeru vozila 43-godišnja policajka, doznaje se glasnogovornice istarske policije Suzane Sokač.

Automobil kojim su policajci išli na posao odbačen je izvan kolnika, gdje je udarilo u stablo i zatim se potom se vratilo na kolnik, prevrnuvši se na krov. Policajac je ispao iz automobila i poginuo na mjestu nesreće, dok je teško ozljeđena policajka prebačena u Opću bolnicu Pula.

Vozač BMW-a prošao je bez ozljeda i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Sve okolnosti nesreće još se utvrđuju. Osim policijskih službenika očevidu je na mjestu nesreće nazočila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Andrea Štefekov Ivandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prometna, poginuli