Scena

Od 18. do 25. lipnja 2019.: Omiš Guitar Fest

Piše: PolitikaPlus

Omiš Guitar Festa koji službeno započinje danas, 18. lipnja, a traje do 25. lipnja 2019. godine. Ovogodišnji Guitar Fest broji preko 250 prijavljenih natjecatelja gotovo iz svih europskih zemalja, ali i iz dalekih zemalja poput Kine, Japana, Argentine, SAD-a, Senegala i mnogih drugih. Natjecanje će se odvijati u 11 kategorija (određenim po dobnim skupinama), u klasičnoj, električnoj te vrlo popularnoj kategoriji, gitara i glas. Natjecatelji će se svojim glazbenim umijećem nadmetati pred žirijem sastavljenim od inozemnih, ali i naših profesora glazbenih obrazovnih institucija.

Kao posebnog člana žirija te velikog prijatelja Omiš Guitar Festa ističemo Vlatka Stefanovskog. Njegova ga djela opisuju i svrstavaju u sam vrh svjetske elite gitarističkih virtuoza. Osim uloge stručnog ocjenjivača, ove godine, svojim koncert otvara festival.

U 21 sat, na trgu 'pod žižulom' (ulaz besplatan) započinje koncert koji će uistinu biti originalan jer će zajedno s Vlatkom poznate zvuke 'Jovane, Jovanko'  zasvirati i omiška djeca.

Bit će to jedan poseban događaj za ovaj grad, ali i za sve, stoga želimo i Vas uključiti u ovaj cjelokupni projekt. Nadamo se da ćete prepoznati naš rad i trud praćenjem naših događanja te da ćete objavljivanjem na Vašim portalima, novinama sudjelovati u stvaranju još kvalitetnijeg festivala kod nas, a i u svijetu.

Vjerujemo u uspješnu suradnju ovih nekoliko dana, a i susretu na festivalu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLATKO STEFANOVSKI, OMIŠ, Omiš Guitar Fest