Hrvatska

MORH: U sklopu vojne vježbe Swift Response 19 bit će pojačan zračni i cestovni promet

Piše: PolitikaPlus

U sklopu međunarodne vojne vježbe Swift Response 19, od 10. lipnja očekuje se intenzivniji promet u hrvatskom zračnom prostoru te pojačan cestovni promet na pojedinim prometnicama, izvijestili su u nedjelju iz Ministarstva obrane (MORH).

Od 22 sata u ponedjeljak pa do 24. lipnja, u sklopu vježbe planirane su pojačane aktivnosti u zračnom prometu na području Udbine, Zemunika, Crvene zemlje i Slunja.

Također, u okviru vježbe, u ponedjeljak su planirane su aktivnosti zbog kojih se očekuje pojačan cestovni promet i to od 5 do 9 sati na relaciji Slunj-Udbina (D1) a od 9,30 do 23 sata na relaciji Slunj-Udbina-Zemunik Donji (D1-A1).

U utorak, 18. lipnja, pojačan cestovni promet bit će od 8 do 16 sati na relaciji Zemunik Donji-Udbina (A1-D1) a u srijedu, 19. lipnja, od 8 do 16 sati na relaciji Udbina-Slunj (D1).

Međunarodna vojna vježba Swift Response 19 provodi se od 10. do 29. lipnja u Bugarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj na nekoliko lokacija, na vojnim poligonima "Eugen Kvaternik" u Slunju i "Crvena zemlja" kod Knina te u vojarnama "Josip Jović" u Udbini i "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Republika Hrvatska pruža potporu zemlje domaćina (host nation support - HNS) te pruža lokacije za razmještaj snaga i provođenje vježbovnih aktivnosti.

U vježbi sudjeluju pripadnici osam savezničkih zemalja, 30-ak letjelica te 450 vozila, priopćeno je iz MORH-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vojna vježba, morh