Tvrtke

ZelEn: "Novih milijun kuna za energetsku obnovu dječjih škola i vrtića“

Piše: PolitikaPlus

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su novi javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn, ukupne vrijednosti od milijun kuna, što je kupovinom zelene električne energije u 2018. godini omogućilo više od 130 tvrtki, kupaca proizvoda ZelEn.

ZelEn je električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registriranih u sustavu jamstva podrijetla. Ovaj jedinstveni proizvod HEP Opskrbe namijenjen je kupcima koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje električne energije iz obnovljivih izvora.

Sredstva ostvarena prodajom ZelEna prikupljaju se u fondu iz kojega se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva.

Sudionici natječaja mogu biti isključivo registrirane institucije ili ustanove javnog sektora sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, osnovane za trajno obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, sporta, tjelesne kulture, tehničke kulture, skrbi o djeci, zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o invalidima, i u kojima vlasnik/osnivač ne obavlja djelatnost radi stjecanja dobiti.

Prijavitelji moraju posjedovati projektnu dokumentaciju za izvedbu energetske učinkovitosti i uvođenja obnovljivih izvora energije sa sveobuhvatnim troškovnicima i projektantskom procjenom investicije.

Tekst Javnog poziva s uvjetima sudjelovanja, Obrazac prijave i prateći obrasci objavljeni su na stranici zelen.hep.hr , a natječaj je otvoren do 24. lipnja 2019. u 14 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZELEN, JAVNI POZIV, HEP