Sport

SP taekwondo: Doris Pole ostvarila uspjeh karijere osvojivši brončanu medalju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dvadesetogodišnja članica zagrebačke Dubrave Doris Pole na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u Manchesteru ostvarila je uspjeh karijere osvojivši brončanu medalju.

Pole je u kategoriji preko 73 kg u polufinalu izgubila od Kineskinje Zheng Shuyin s 2-9 i zadovoljila se broncom, prvom hrvatskom medaljom na prvenstvu.

Premda teška nije njena prirodna kategorija, aktualna mlađeseniorska europska prvakinja (U-21) je u prvim borbama nadjačala Austrijanku Jahl (15-10), a potom i Marokanku Dislam (9-3). U četvrtfinalu je pobijedila aktualnu europsku teškašku prvakinju Poljakinju Aleksandru Kowalczuk (8-5) i tako osigurala polufinale u kojem je Kineskinja, aktualna olimpijska pobjednica iz Rija bila bolja.

"S obzirom da su sve protivnice od mene bile teže i snažnije morala sam koristiti svoju brzinu i to sam očito uspješno činila. Moj san je biti i svjetska prvakinja i ja sam uvjerena da ja to mogu biti ", kazala je Doris.

Trećeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu, hrvatske boje branit će dvoje europskih prvaka, Kristina Tomić (49 kg) i Toni Kanaet (74 kg), ali i trećeplasirana s prošlog Svjetskog prvenstva Nikita Glasnović (57 kg) koja je tada nastupala još pod švedskom zastavom, ali je u jesen te iste 2017. prešla u redove splitskog Marjana i hrvatske reprezentacije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tekwando, DORIS POLE