Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK: Kolnici mokri i skliski, mogući odroni

Piše: PolitikaPlus

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina) na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8). Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji.

Mogući su odroni. Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: -DC36 Karlovac-Pokupsko u mjestima: Blatnica, Koritinja, Gradec Pokupski i Lijevo Sredičko; -DC47 Hrvatska Dubica-Dvor u mjestima: Kuljani,

Zbog srušenih stabala prekinut je promet na Sljemenskoj cesti.

Zbog odrona prekinut je promet Jadranskom magistralom (DC8) između Makarske i Ploča u mjestu Podgora. Obilazak za osobna vozila je: Makarska (DC8) – DC512 – Makarska - Gornji Tučepi – Ž6198 - Gornja Podgora – Podgora (D8), a za ostala vozila: Makarska (D8) – DC512 - Makarska – Ravča – DC62 – Vrgorac - Mali Prolog - ŽC6276 – Mali Prolog - Kobiljača – Kula (Eraci) - LC69086 – Kula (Eraci) - Karamatići - Rogotin (D8).

Od 5. svibnja na graničnom prijelazu Metković zabrana je prometa za turističke autobuse. Granični prijelaz Dvor otvoren je za promet putnika i osobnih vozila.

 U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET