Zagreb

Stojak (HNS): Koliko košta novi "besplatni" časopis Grada Zagreba?

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak upitao je u srijedu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koliko košta izdavanje novog "besplatnog" gradskog časopisa koji uređuje gradska zastupnica koja je prošle godine prešla u njegovu stranku.

Grad Zagreb, po već ne znam koji put, izdaje novi "besplatan" časopis, i to ovoga puta pod uredničkom palicom Tamare Čubretović, jedne od gradskih zastupnica koja je prije nekog vremena iz SDP-a prešla u stranku Bandić Milan 365 - Stranku rada i solidarnosti, istaknuo je Stojak.

"Sada je sasvim jasno da je prelazak u redove stranke gradonačelnika imao svoju cijenu, a također je zabrinjavajuće što mi građani, koji plaćamo najviši prirez u državi, ne znamo koliko košta izdavanje novog 'besplatnog' gradskog lista", rekao je Stojak u povodu vijesti da je Grad Zagreb preko Zagrebačkog velesajma krenuo u izdavanje glasila #ZAGREB.

Pozvao je Gradsku upravu i Bandića da transparentno prikažu financijske stavke tog novog projekta - od troška izdavanja glasila do honorara urednice i ostalih suradnika, te da odgovore zašto je Zagrebački velesajam izdavač tih novina i koliko "žetončića" košta novi "besplatni" časopis.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hns, grad zagreb, tomislav stojak