Zagreb

ZAGREB: "Don Quijote" premijerno u petak u Dječjem kazalištu Dubrava

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dječje kazalište Dubrava kao svoju novu premijeru najavljuje, u petak 17. svibnja, predstavu "Don Quijote" u režiji Ivane Peroš, prema kapitalnom djelu Miguela de Cervantesa koje više od 400 godina zaokuplja pažnju i intrigira kako odrasle, tako i djecu.

"Sažimanjem krucijalnih dogodovština glavnih likova, uz obilje humora, predstava donosi jednu od najsnažnijih priča ikada napisanih, koju razumiju i najmlađi", stoji u najavi.

Porugama i neodobravanju unatoč, vitez Don Quijote je u vitezovima nesklonom dobu odlučio biti častan, boriti se protiv nepravde i krenuti u pustolovine, stvorivši u svojoj glavi paralelni svijet, iluziju za koju je, kako je smatrao, vrijedilo živjeti. Odlučio je oživjeti viteštvo i krenuti na putovanje, u potrazi za pravdom i idealima. Da njega nije bilo, mi i dalje ne bismo znali što znači boriti se protiv vjetrenjača.

Iako ga većina smatra čudakom i pomalo ćaknutim, on je kroz svoju lucidnost i dan danas ostao simbolom viteštva i zaštitnikom svih sanjara ovog svijeta.

Igraju Danijel Radečić, Monika Berberović, Mark Šokčić. Dramatizaciju potpisuje Marijana Nola, scenografiju Ivana Peroš i Igor Dobranić, koji osmišljava i kostime. Autor glazbe je Igor Karlić, a rasvjetu oblikuje Aleksandar Mondecar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Dječje kazalište Dubrava