Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo su dobitnici ulaznica za hit-predstavu SIRENA I VIKTORIJA

Piše: PolitikaPlus

Od danas do ČETVRTKA 16. 05. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Teatar Rugantino i portal politika+, u kojem za hit-predstavu SIRENA I VIKTORIJA, koja će biti na programu u PETAK 17. 05. u 20.00 sati, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, darujemo 3x2 ulaznice. Dobitnici NEĆE posebno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje mogu podići na blagajni KD „Vatroslava Lisinskog“ uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 19.00 sati.

 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU: Martina Cunjek,
Majda Latinović i Mario Violić.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

Nagradno pitanje za predstavu SIRENA I VIKTORIJA je: Kako se zove glumica koja u predstavi SIRENA I VIKTORIJA tumači lik Sirene? 

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL; [email protected]

TEATAR RUGANTINO U SVIBNJU IZVEDBE U 4 DRŽAVE!

 

“Sirena i Viktorija”

 

Teatar Rugantino svoju najnoviju uspješnicu, raskošnu i dirljivu komediju “Sirena i Viktorija” Rusa Aleksandra Galina igra u Zagrebu u Maloj dvorani Lisinski po posljednji put u ovoj kazališnoj sezoni – 17. svibnja. Nakon što je publika punila tu dvoranu jedanaest puta (premijera je bila 20. siječnja), ovaj punokrvni, sočni, zabavni, ljubavno preispitujući, lagano erotski obojani kazališni manifest protiv usamljenosti i po dvanaesti put je u pohodu na emocije zagrebačke publike. Iako se ova posttranzicijska priča odigrava u Moskvi, teme, likovi i situacije u svakom su pogledu izuzetno bliski i prepoznatljivi našoj kazališnoj publici, a suptilni humor predstave osvaja veliki generacijski raspon od tinejdžera do umirovljenika. Predstava je svaki put sa scene ispraćena ogromnim aplauzom.

Priča kaže - novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi Viktoriju, doktoricu engleske filologije. Ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i muža. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa pastuha koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan na Crvenom trgu umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mladi astronom...  Na sceni se događa apsolutno glumačko majstorstvo troje sjajnih glumaca – Gordane Gadžić u ulozi Sirene, Dubravke Ostojić kao Viktorije te neodoljivog Kostje – Mladena Vasaryja.

 

Više o predstavi na: http://www.rugantino.hr/sirena_i_viktorija.html

 

Ulaznice za posljednju zagrebačku izvedbu prije ljeta “Sirene i Viktorije” u Maloj dvorani Lisinski 17. svibnja možete rezervirati na [email protected]; 01/555-4848 ili http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/?keyword=sirena+i+viktorija&date_start=07.05.2019.&date_end=05.05.2020.&hall=


“Za umrijet od smijeha”

 

Hrabra, intrigantna i provokativna predstava “Za umrijet od smijeha”, kazališni hit koji je uzburkao duhove i podigao buru, u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, svoju osamdeset i drugu izvedbu (sjajan uspjeh s obzirom da predstava igra godinu i pol) odigrat će u Ljubljani 18. svibnja. Dva (anti)junaka izlaze u svibnju i na scenu u Crnoj Gori – prvo u Nikšiću 27. svibnja, a dan iza na rasporedu su Pljevlja. Nju i Njega ponovno će vidjeti i sarajevska publika 29. svibnja.

Satirična fantazija “Za umrijet od smijeha” sudjelovala je na brojnim prestižnim festivalima, kako u Hrvatskoj (Zlatni Zub u Poreču, Dani Satire i Bobijevi dani smijeha u Zagrebu, Osječko ljeto kulture, Splitsko ljeto, Glumište pod murvom u Skradinu, Novaljski trijatar, Krčke ljetne priredbe...) tako i u BiH, Crnoj Gori i Srbiji (Sarajevska zima, Mostarska liska, Teatar fest u Doboju, Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti, Pozorišni maraton u Somboru, Međunarodni pozorišni festival “Slavija 2019.” u Beogradu...). Na 11. Festivalu komedije i smijeha u Poreču osvojena je nagrada za najbolju predstavu - 'Zlatni zub', a Marko Torjanac je na Festivalu Glumište pod murvom u Skradinu osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu.

“Za umrijet od smijeha” zavoljele su i kritika i publika koja je emotivno prihvatila dvoje drukčijih, neshvaćenih i neprilagođenih, onih koji su morali poludjeti da bi u ovom vremenu ostali normalni. Gordana Gadžić i Marko Torjanac fenomenalni su, maestralni i nezaboravni kao Ona i On!

 

Bez obzira hoćete li pogledati “Sirenu i Viktoriju” u Zagrebu ili “Za umrijet od smijeha” u Ljubljani, Nikšiću, Pljevljima ili Sarajevu – kazališni užitak je zagarantiran!

 

Više o predstavi na: http://www.rugantino.hr/za_umrijet_od_smijeha.html

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predstava, politika+, Teatar Rugantino