Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je dobio ulaznice za hit-predstavu MAŠA I KLAUN

Piše: PolitikaPlus

Od DANAS do PETKA 10. 05. do 12.00 sati, „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Gradsko kazalište Trešnja i portal politika+ u kojem za hit-predstavu MAŠA I KLAUN, u Gradskom kazalištu Trešnja, Mošćenička 1, Zagreb, dijelimo 1X2 ulaznice (JEDAN dobitnik/dobitnica osvaja DVIJE ulaznice) za izvedbu koja će biti na programu u SUBOTU 11. 04. u 17.00 sati.

 

DOBITNICA NAGRADNOG NATJEČAJA JE; Jasna Andrišević Bittner, čestitamo!

 

https://www.kazaliste-tresnja. hr/predstave/masa-i-klaun/,

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navodeKAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Ime dobitnika/dobitnice objavljujemo na portalu.

Dobitnik/dobitnica NEĆE POSEBNO biti obaviješteni o osvojenim ulaznicama, ime će im se nalaziti na blagajni Gradskog kazališta Trešnja, Mošćenička 1, a ulaznice se podižu uz predočenje osobne iskaznice sat vremena prije početka predstave.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zovu autorice teksta za predstavu MAŠA I KLAUN? 

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL; [email protected]

 

Prema popularnom serijalu priča o djevojčici Maši, spisateljice Sanje Pilić, kazalište Trešnja priprema predstavu Maša i klaun u režiji Morane Dolenc.

Predstava, kao i sama priča, posveta je svoj hrabroj bolesnoj djeci i hrabrim Crvenim nosovima koji na bolničkim odjelima pomažu djeci tako što im donose osmijeh i radost, a premijerno će se izvesti 3. svibnja 2019.

Redateljica Morana Dolenc i autorica dramatizacije i teksta, Anja Pletikosa, predstavu najavljuju kao priču o dvije djevojčice koje su svojom posebnošću prkosile običnom životu.

Velika je odgovornost, ali i veselje, raditi za najmlađu publiku. Ova važna i ozbiljna tema vodi djecu u svijet mašte, kreativnosti i empatije; u svijet klaunova doktora. Glavni glumac naše predstave je Problem koji hrabro odluči staviti  najmanju masku na svijetu - crveni nos. U tom svijetu ranjivost postaje vrlina, a brige se rješavaju vedrim smijehom“, istaknula je  redateljica Morana Dolenc.

U središtu priče je osmogodišnja Maša, radoznala, vesela i razigrana djevojčica koja u ambulanti svoga doktora saznaje da se u bolnicama, osim starih i bolesnih, kriju i neke druge zvjerke. Druga hrabra djeca i Crveni nosovi, klaunovidoktori koji bodre male bolesnike.

Oduševio nas je poziv iz kazališta Trešnja i vijest o dramatizaciji priče Maša i klaun.  Vjerujem kako će svi gledatelji uživati u pozitivnim i ohrabrujućim porukama koje predstava donosi  na vrlo humorističan način. Posebno nas raduje što će moći doživjeti  klaunovsku umjetnost, pomoću koje donosimo osmijehe i radost djeci na liječenju u bolnicama diljem Hrvatske. Zahvalni smo cijelom timu koji je predano, cjelovito i s puno ljubavi radio na pripremi  ove predstave“, rekao je Nikola Dabac, umjetnički direktor Crvenih nosova klaunovadoktora.

Lik Maše tumači Vini Jurčić, u ulozi Irine je Tena Jeić Gajski, doktora glumi Krunoslav Klabučar, a klaunove Aleksandra Naumov, Hrvoje Barišić i Matija Čigir.

Scenografiju je osmislila Irena Kraljić, kostime Tea Bašić Erceg, a autorice glazbe su Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava Meritas. Asistentica redateljici, ujedno glumica i klaunesa Crvenih nosova, je Lidija Kraljić, a rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec.

Predstava Maša i klaun koja nas, velike i male, uči da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čini i da je u životu važno i smijati se i plakati na rasporedu je u Trešnji 4., 5., 11. i 12. svibnja, te je namijenjena djeci starijoj od tri godine.