Tvrtke

NOVA ODGODA: Uljaniku d.d. još jedna šansa prije stečaja, novo ročište 17. svibnja

Piše: PolitikaPlus

Trgovački sud u Pazinu odgodio je u petak ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanikom d.d. i novo zakazao za 17. svibnja.

Sudac Damir Rabar prihvatio je, naime, prijedlog predsjednika Uprave Uljanika Emila Bulića da se pričeka odgovor odnosno konačna odluka potencijalnog kineskog partnera, koja bi trebala biti poznata za desetak dana.

Privremeni stečajni upravitelj Uljanika d.d. Damir Majstorović kazao je kako su ispunjena oba uvjeta za pokretanje stečajnog postupka u tom krovnom društvu Uljanik grupe - nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

Po njegovim riječima, dug Uljanika d.d. u zadnjih mjesec dana povećan je za oko 30 milijuna kuna te je, s 31,3 milijuna koliki je bio 8. travnja, taj dug narastao na 60 milijuna kuna.

Odluku da se odgodi ročište za utvrđivanje pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanikom d.d. podržali su i predstavnici sindikata. 

Tako je Uljanik d.d., kao i Uljanik brodogradilište i 3. maj dobio još jednu priliku za restrukturiranje uz odgodu odluke o otvaranju stečaja, iako su ispunjeni uvjeti za stečaj.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ULJANIK, BRODOGRADNJA