Hrvatska

Novac uplaćivali sebi i članovima obitelji: Policija uhitila tri osobe zbog krađe više od pet milijuna kuna iz banke u Metkoviću

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kriminalistička istraga o nestalom novcu iz metkovske poslovnice Raiffeisen banke rezultirala je uhićenjem troje zaposlenika banke u subotu u Metkoviću, Opuzenu i Pločama, a sumnjiči ih se za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave kojima su pribavili imovinsku korist veću od 5 milijuna kuna, izvijestila je u nedjelju dubrovačko-neretvanska policijska uprava.

Policija 44-godišnjakinju i 38-godišnjakinju te 57-godišnjaka sumnjiči da su, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

„Utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune, kao i članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i zadržavali za sebe. Sumnja se da su time od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna, za koji iznos je oštećena banka za koju su radili“, ističu iz policije.

S obzirom na težinu i složenost kriminalnih radnji koje su počinili osumnjičeni, iz policije ističu da nastavljaju kriminalističku istragu.   

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PRJEVARE, METKOVIĆ, BANKA, KRIMINAL