Scena

20 godina karijere: DALMATINO u obljetničkoj godini snimili video za singl 'Ljubin ti ruku'

Piše: PolitikaPlus

Dalmatino, jedna od najvećih domaćih grupa, miljenici publike koji s pravom slove za kraljeve fešta kako na domaćem terenu tako i diljem svijeta gdje su nastupali, ove godine slave 20 godina karijere. Za tu prigodu u izdanju Dancing Beara bit će objavljeno obljetničko izdanje koje će itekako razveseliti brojne poklonike Dalmatina.
 
U moru njihovih hitova kao što su Ditelina s čet’ri lista, Cukar i sol, Lozje, Cvit od kamena, Grdelin, Noćas, Dobro jutro, Jematva, Dođi noćas u moj san, Molitva za ribara, Dajem ti rič, Gospe od cukra, Moja jube, Zvizda Danica, Feta žute naranče, Lipa rič, Bura okriće, Dvi sestre blizanke, Zoven se jugo, Nevera, Croatia i još brojni drugi, neće biti nimalo lak zadatak izabrati i odlučiti koje uvrstiti na The Best Of izdanje kojem ćemo pridružiti i dva sasvim nova singla.
 
Jedan od njih je i upravo objavljeni 'Ljubin ti ruku' koji se pridružio listi gore spomenutih singlova te se odmah po objavljivanju smjestio na 15. mjesto top liste radijskih singlova

HR Top 40.

Za prelijepu baladu romantično naslovljenu 'Ljubin ti ruku' glazbu i tekst, već tradicionalno, potpisuje Ivo Jagnjić kao i aranžman u kojem su mu se pridružili Zdravko Sunara i Ante Gašpardi. Snimljen je i prateći video spot kojim su Dalmatino, dvojac, Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara itekako zadovoljni te su ne krijući zadovoljstvo uspjehom pjesme izjavili:

„Imamo pomak i u produkcijskom, i autorskom i video segmentu priče Dalmatino te moderan, lijep video i jako smo sretni! Bravo, Matko Petrić na modernoj vizualizaciji!“

Režiju video spota 'Ljubin ti ruku' potpisuje Matko Petrić koji je također zadovoljan svojim uratkom i dugogodišnjoj suradnji s Dalmatinom izjavio:

"S Dalmatinom surađujem od svojih prvih početaka. Tada mi nije bilo ni u primisli da će to postati moj kruh svagdanji. Prohujalo je 17 godina . Oduvijek mi je bilo na pameti da sa svakim spotom budemo nešto drugačiji, svježiji. Nekada mi je to uspjelo, a nekada i ne. Ne volim rutine. Tako i ovaj put kad sam čuo pjesmu odlučio sam zabrijati malo na "likovno" pa šta bude. Tražilo je dosta vremena u montaži, obradi slike, animiranim efektima i mislim da je rezultat jako slikovit . Stari suradnici i prijatelji to i zaslužuju."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GLAZBA, DFALMATINO