Scena

Od sada na Blu-ray i CD izdanju: Snimka koncerta Vlatka Stefanovskog iz Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Piše: PolitikaPlus/Hina

Croatia Records s ponosom predstavlja snimku koncerta jednog od najvećih gitarističkih virtuoza naših prostora, Vlatka Stefanovskog, na Blu-ray i CD izdanju pod nazivom “Live at Lisinski”. Objavom sjajnog samostalnog koncerta održanog u zagrebačkom hramu kulture,  Vlatko zaokružuje iznimno uspješnu godinu u kojoj je promovirao album “Mother tongue” i održao niz zapaženih koncerata diljem regije.

Osamnaest pjesama izvedenih u prepunoj dvorani Lisinski presjek su karijere jednog od najvećih glazbenika ovih prostora, a hitovi poput “Jovano, Jovanke”, “Makedonsko devojče”, “Čuvam noć od budnih” i “Čukni vo drvo” ovaj put su predstavljeni u ruhu akustične gitare. Koncert su uveličali njegovi dugogodišnji prijatelji, makedonski glazbenici Vera Miloševska Josifovska i Oliver Josifovski koji su uz Stefanovskog izveli tradicionalnu makedonsku pjesmu “Eleno, kerko” te “Koljo”. U glazbeni repertoar savršeno su se uklopili i Bow vs. Plectrum, jedinstveni dvojac iza kojeg stoje Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu s kojima je Stefanovski surađivao na pjesmi “Mista Dance” s njihovog prvijenca “Bow vs. Plectrum”. Da ova glazbena večer bude zaista posebna pobrinula se i Josipa Lisac koje je bila iznenađenje večeri. Josipa je ponovo briljirala pjevajući jednu od najpopularnijih makedonskih tradicionalnih pjesama “Jano mori”.

Glazbeni producent koncerta je Goran Martinac, producenti snimanja Nikolina Mazalin i Rajko Pavlović, a redatelj Davor Levicki.

CD i Blu-ray “Live at Lisinski” možete kupiti po pojedinačnoj cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, VLATKO STEFANOVSKI