Zagreb

UZROK NESREĆE: Neprilagođena brzina na motociklu stajala života zagrebačkog policajca

Piše: PolitikaPlus

Neprilagođena brzina uzrok je nesreće u kojoj je u utorak navečer u Zagrebu poginuo 32-godišnji policajac, koji je službenim motociklom BMW preoštro ušao u zavoj te udario u metalnu zaštitnu ogradu, od nje se odbio te udario u metalni stup i poginuo na mjestu nesreće.

Zagrebačka policija u srijedu je izvijestila kako je sinoć oko 19.10 sati 32-godišnji službenik Ravnateljstva policije vozio policijski motocikl spojnim kolnikom autoceste A3 s Ljubljanskom avenijom, odnosno prometnim krakom Zagreb-zapad.

Pri izlasku iz desnog zavoja na čvoru Jankomir, on je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor, naletio na metalnu zaštitnu ogradu od koje se odbio.

Vozač je potom pao i udario u metalni stup nosača zaštitne ograde, a motocikl je nastavio nekontrolirano klizati po cesti dok se nije zaustavio nakon naleta u ogradu sa suprotne strane ceste.

 Policajac je poginuo na mjestu nesreće.

Očevid je obavila dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetništva, od 19.15 do 22.40 sati promet na spojnom kolniku autoceste A3 s Ljubljanskom avenijom bio je obustavljen, a  potom se se postepeno normalizirao, kažu u policiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMETNA