Crna kronika

OZLIJEĐENO DIJETE: Ministrica Žalac u trenutku prometne nesreće nije imala važeću vozačku dozvolu

Piše: PolitikaPlus

U prometnoj nesreću koja se u 10 sati dogodila u vinkovačkoj ulici Ćirila i Medota teže tjelesne ozlijede zadobilo je dijete na koje je dok je pretrčavalo kolnik naletjelo osobno vozilo, u kojem se nalazila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja se i sama oglasila o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala.

Iz vukovarsko-srijemske policije navode kako je do prometne nesreće došlo u trenuku kada je dijete prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Dijete je prevezeno na hitni prijem u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje joj je pružena pomoć, a potom je prevezena u KBC Osijek, potvrdila je glasnogovornica vinkovačke bolnice Sonja Marinković. "Dijete nije bilo životno ugroženo. Pregledom je utvrđena izolirana ozlijeda potkoljenice", kazala je Sonja Marinković.

Nad 40-godišnjakinjom je na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola (0,00 g/kg).

S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VINKOVCI, PROMETNA