Zagreb

ZAGREB: Policija kriminalistički istražuje 63-godišnjaka zbog napada na dvojicu romskih dječaka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija istražuje muškarca osumnjičenog za napad na dvojicu romskih dječaka koji se dogodio zbog navodnog uništavanja drvene klupe pored zgrade na Zavrtnici.

Maloljetnike je muškarac najprije napao verbalno, a potom i fizički u srijedu oko 17 sati, izvijestila je u četvrtak policija, koja bi više informacija o tom događaju trebala iznijeti nakon završetka kriminalističkog istraživanja.

Liječnička pomoć maloljetnicima je pružena u Klinici za dječje bolesti, dok je 63-godišnji muškarac kojeg se povezuje s tim događajem doveden u policiju radi kriminalističkog istraživanja.

U policiji kažu da je riječ o opsežnom istraživanju s obzirom da je riječ o maloljetnicima.

Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti rekla je ranije na konferenciji za novinare da su maloljetnici po navodima stanara zgrade uništavali klupicu u parku, nakon čega je došlo do vrijeđanja i tjelesnog sukoba između muškarca i dvojice maloljetnika.

Prema pisanju medija riječ je o dvojici romskih dječaka u dobi od 13, odnosno 14 godina. Pozivajući se na izjave napadnutih dječaka i roditelja, naveli su da su na području Zavrtnice čekali pred trgovinom djevojke kad je na njih s balkona počeo vikati 63-godišnjak da se gube jer tu ne pripadaju. Dječaci su mu navodno odgovorili da čekaju cure te da će otići za minutu, ali ih je muškarac potom napao s predmetom nalik teleskopskoj palici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, POLICIJA, ROMI