Hrvatska

Glavašević: "Skupina nasilnika" iz Uprave HRT-a na čelu s Bačićem trebaju podnijeti ostavke

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nezavisni saborski zastupnik i bivši SDP-ovac Bojan Glavašević u srijedu je pozvao kompletnu Upravu HRT-a na čelu s glavnim ravnateljem, kojega je nazvao, Kaz(n)imirom Bačićem, da podnesu ostavke, nazvavši ih "skupinom nasilnika" koji u ovom trenutku nanose najveću štetu HRT-u.

 Glavašević je s konferencije za novinare poručio kako, unatoč kontinuiranim apelima novinara, nevladinih udruga, političarki i političara svih opcija, cijele hrvatske javnosti i brojnih europskih institucija i organizacija, Uprava HRT-a nastavlja provoditi nasilje nad vlastitim zaposlenicima, nad drugim medijima i strukovnim udrugama.

Ova Uprava pretvara HRT u aparat straha i tvornicu laži  

"Ova uprava HRT-a, predvođena takozvanim glavnim takozvanim ravnateljem Ka(z)nimirom Bačićem, umjesto da sukladno zaključcima Odbora za medije krene u deeskalaciju krize koju je sama proizvela, još snažnijim tempom pretvara HRT u aparat straha i tvornicu laži kakve se ne bi posramio ni sovjetski Gosteleradio u najmračnijim danima“, ocijenio je.

Upravu HRT-a optužio je da laže javnost kada u svojim službenim priopćenjima govori da ne tuže vlastite zaposlenike i novinare. "Smatra li Kaz(n)imir Bačić da su Hrvati glupi ili jednostavno besprizorno, namjerno obmanjuje javnost? I Sanja Mikleušević Pavić i Hrvoje Zovko i dalje su tuženi, a i dalje su zaposlenici HRT-a“, naglasio je Glavašević.

Kao "novo dno u nasilničkom ponašanju" nazvao je jučerašnju odluku Nadzornog odbora HRT-a da zatraži poduzimanje mjera' protiv potpredsjednika Programskog Vijeća HRT-a Nikole Bakete, jer smatraju da je sudjelovanjem na press konferenciji GONG-a našetetio ugledu HRT-a.

Baketa je u Programsko vijeće izabran da predstavlja građane, a ne da zatvara oči na Bačićeve marifetluke

Glavašević smatra da je ovim postupkom Uprava HRT-a samo potvrdila baš svaku optužbu na vlastiti račun. "Nikola Baketa je u Saboru izabran u Programsko vijeće da predstavlja građane, a ne da šuti i zatvara oči na marifetluke Bačića i njegovih jataka, kako onih vidljivih tako i onih iz sjene. Nikola Baketa je, podsjećam, izabran s najvećim brojem glasova od svih kandidatkinja i kandidata“, istaknuo je.

Ustvrdio je da nitko u ovome trenutku ugledu HRT-a ne nanosi veću štetu nego upravo njezin glavni ravnatelj i ostatak Uprave, "koji šutke ili namjerno sudjeluju u 'nasilju“.

 "Oni su Krameri protiv Kramera, oni su 'vatrogasci' iz Fahrenheita 451, oni su povod za bojkot, za prosvjed i pobunu. Oni su se pokazali nedostojnima svih onih zaposlenica i zaposlenika HRT-a koji su, od osnutka te kuće do danas, svojim karijerama i životima toj kući davali dostojanstvo“, kazao je. Kao jedini način da "ta skupina nasilnika spasi nekakav minimum minimuma dostojanstva" označio je njihovo podnošenje ostavki.

Suprotstavimo se nasilnicima bojkotom i prosvjedom

Građane i pretplatnike HRT-a pozvao je da se skupa s novinarkama i novinarima suprotstave "nasilnicima na jedinom jeziku koji nasilnici razumiju".

"Pokažimo im zajedno da ih se ne bojimo. Pokažimo nasilnicima da ćemo im pružiti otpor, da ćemo ih bojkotirati i da smo spremni izaći na prosvjed da im pokažemo što mislimo o njima. Recimo nasilnicima da to što rade nemaju pravo činiti našim novcima i u naše ime“, poručio je Glavašević te pozvao na prosvjed HND-a "Novinarstvo ne damo" u subotu u 12.05 sati

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bojan glavašević, hrt