Scena

NEW YORK: Bill Cosby zatvor smatra "nevjerojatnim iskustvom"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bill Cosby suprugu nije vidio od rujna, ali se s njom telefonom čuje triput dnevno, a zatvor smatra "nevjerojatnim iskustvom", kazao je njegov glasnogovornik Andrew Wyatt za New York Daily News.

"Kaže da je to nevjerojatno iskustvo. Pomaže mu da bude kreativniji, a kad izađe, planira o proživljenom iskustvu pisati", rekao je Wyatt u telefonskom intervjuu.

Dodaje da Camille Cosby ne posjećuje supruga u zatvoru SCI Phoenix u Philadelphiji, no da je to Cosbyjev izbor. Njegov šef "preferira" svakodnevne telefonske razgovore s njom.

Par je, kaže Wyatt, prije nekoliko tjedana proslavio 55 godina braka, a njihova je veza još uvijek "čvrsta". Camillein neodlazak suprugu u zatvor nema nikakve veze s njezinim ponosom niti s mogućim razvodom, pojasnio je te dodao kako "Bill strahuje da bi neki ljudi, u slučaju posjeta mogli pokušati iskoristiti Camille i njegove kćeri" te da "ne želi da čitava situacija preraste u cirkus".

Wyatt kaže i kako vjeruje da je nekadašnje vojno iskustvo osamdesetjednogodišnjem Cosbyju pomoglo da se privikne na zatvorski život.

"Četiri je godine proveo u mornarici, a zatvor se ne razlikuje previše od mornarice. Ljudi imaju zajedničke sobe, spavaju iznad vas u krevetima na kat. Svi obavljaju svoj posao, a vi morate slijediti pravila", rekao je Wyatt za Daily News.

"Ustaje u 3:30, potom vježba. Budući da je hrana prepuna soli, najprije je premjesti u šalicu, a potom triput ispere iznad umivaonika kako se ne bi razbolio. Cosby sebe smatra 'političkim zatvorenikom' koji mora održati dobro zdravlje dok se ne riješi žalba", kazao je.

Isprva je Cosby, poput ostalih poznatih zatvorenika, primjerice repera Meek Milla i nogometnog trenera Jerryja Sanduskyja bio u odvojenom dijelu zatvora kako bi se prilagodio, no od 28. siječnja zatvorske dane provodi u ćeliji u sklopu Odjela za veterane, jede u zajedničkoj blagovaonici te mora biti prisutan na svakoj 'prozivci'. Ima pristup zajedničkim prostorijama, dvorištu, knjižnicama i prostorijama za vjerske obrede.

Komičar Bill Cosby, poznat po ulozi u hit seriji 'Cosby Show' osuđen je na tri do deset godina zatvora zbog seksualnog napada. Poznat kao 'američki tata' zbog očinske uloge u popularnoj humorističnoj seriji iz osamdesetih godina kažnjen je zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Constand 2004. Vjeruje se da mu je zbog visoke starosne dobi dosuđena kraća kazna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Bill Cosby, zatvor