Hrvatska

STIGLO IZ POLJSKE: Sumnjivo meso za kebab našli i u Hrvatskoj: Povukli smo ga

Piše: PolitikaPlus

Distributerska tvrtka Alebon objavila je da s tržišta povlači goveđi kebab koji je poslan u Sloveniju, Mađarsku, ali i Hrvatsku. Istovremeno Ministarstvo zdravstva potvrdilo kako je sporno meso pronađeno, ali i uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta dok je ministarstvo poljoprivrede ponovno demantiralo da je ta govedina stigla u Hrvatsku

Povlačimo proizvode od goveđeg kebaba zbog sumnje na prisutnost Escherichia coli i Salmonella, što može dovesti do želučanih i crijevnih problema, i zbog sumnje ina prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda, izvijestio je Alebon o povlačenju proizvoda, javlja RTL.

Riječ je o slovensko-njemačkoj tvrtki čiji se zamrznuti kebab za restorane brze hrane proizvodi u Poljskoj. Slovenske inspekcije potvrdile su da je sporni proizvod distribuiran 41 ugostiteljskom objektu, a objašnjenje od poljskih vlasti još čekaju.

- Poljaci nam nisu objasnili zašto meso povlačimo s tržišta, kazala je Andreja Bizjak, slovenska direktorica Inspekcije za sigurnost hrane.

Hrvatska Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kebab koji je došao preko slovenskog tržišta za sada otkriven utri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrde da su na vrijeme povučeni.

- Tijekom provedenih inspekcijskih nadzora sporni proizvodi nisu zatečeni u prometu jer su ugostiteljski objekti po zaprimanju informacija od slovenskih dobavljača vratili sporan proizvod koji su imali na zalihama, stoji u odgovoru Sanitarne inspekcije.

No, zašto o tome nisu adekvatno obavijestili javnost, nisu odgovorili.

Iz Ministarstva poljoprivrede samo su još jednom potvrdili da meso iz sporne poljske klaonice nije stiglo u Hrvatsku.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MESO, KEBAB