Hrvatska

ZADAR: Izvanraspravno vijeće odbilo mjere opreza za Daruvarca

To znači da če se moći približiti svojoj žrtvi, neće morati policiji predati osobnu iskaznicu i putovnicu, moći će slobodno napuštati teritorij Republike Hrvatske i neće se morati redovito javljati policiji.

Piše: PolitikaPlus/Hrt

Izvanraspravno vijeće suda u Zadru donijelo odluku o ukidanju pritvora Darku Kovačeviću Daruvarcu, ali nisu izrekli mjere opreza.

To znači da Darko Kovačević u nedjelju izlazi iz pritvora, moći će se približiti svojoj žrtvi, neće morati policiji predati osobnu iskaznicu i putovnicu, moći će slobodno napuštati teritorij Republike Hrvatske i neće se morati redovito javljati policiji.

- Danas je bila sjednica izvanraspravnog vijeća na kojim je odlučeno o mjerama opreza koje je podnio državni odvjetnik, a iste su po izvanrednom vijeću odbijene. To zbači da on 10. ovog mjeseca izlazi na slobodu i nema mjera opreza. Nikakvih. Deplasirano je pitanje o njegovom odlasku iz zemlje, približavanju žrtvi. On se javno ispričao žrtvi, preko novina i direktno njoj na raspravi. Deplasirano je o tome uopće razgovarati, rekao je Daruvarčev odvjetnik Boris Radman za 24sata.

Predsjednica Općinskoga suda u Zadru Ana Mišlov odbila je zahtjev Kovačevićeva odvjetnika za njezinim izuzećem te izuzećem Izvanraspravnoga vijeća. Odvjetnik Daruvarca Boris Radman osim toga tražio je i izuzeće predsjednika Županijskoga suda.

Kovačević, koji je nepravomoćno osuđen na 5 godina zatvora za brutalno premlaćivanje djevojke, u nedjelju izlazi na slobodu prenosi HRT..

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sud, DARKO KOVAČEVIĆ DARUVARAC