Crna kronika

Zatukao susjede batom za meso : Mladiću pritvor: 'Ne osjećam se krivim. Ne sjećam se ničega'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu odredila je u subotu zatvor 24- godišnjaku osumnjičenom za teško ubojstvo 92- godišnjaka i teško ubojstvo u pokušaju njegove supruge (87) koje je napao batom za meso u četvrtak navečer u Solinu nakon čega im je iz stana pokupio novac i nakit.

Istražni zatvor je tražilo Županijsko državno odvjetništvo zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, utjecaja na svjedoke, ali i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela. Osumnjičeni mladić je rekao da se ničega ne sjeća i da se ne osjeća krivim. Prijavljen je za kaznena djela koja je počinio na osobito okrutan i podmukao način iz koristoljublja. 

Neslužbeno se doznaje da će se obaviti psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio ubrojiv.  Naknadno je pronađen bat za meso i nož.

Stravičan zločin se dogodio u četvrtak kasno popodne, a prvu dojavu o njemu dobila je Hitna pomoć oko 19 sati kada ih je nazvao susjed nastradalog muškarca i žene i zatražio da dođu spasiti 87- godišnjakinju. Policija je ubrzo uhitila 24- godišnjeg osumnjičenika koji stanuje u istoj zgradi kao i njegove žrtve. Da je on napadač, policiji i susjedu koji je alarmirao bolnicu i policiju rekla je teško ozlijeđena žena.

Za ovo kazneno djelo predviđena je maksimalna zatvorska kazna u trajanju do 50 godina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

solin, split, ubojstvo, umrli