Zagreb

PREVARANTI: Namještenom kupnjom mobitela po povoljnijim uvjetima, napravili štetu veću od 40 tisuća kuna

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija osumnjičila je dvojicu muškaraca da su na prijevaru, uz pomoć krivotvorene osobne iskaznice i korištenjem računalnog sustava jednog poduzeća po povoljnijim uvjetima kupili pet mobitela Iphone i dva mobitela Huawei, oštetivši 55-godišnjakinju i tvrtke iz Ivanje Reke i Zagreba za oko 43 tisuće kuna.

Sumnja se da je 40-godišnjak pribavio presliku osobne iskaznice oštećene 55-godišnjakinje, vlasnice tvrtke iz Ivanje Reke i potom je lani u ožujku predao 27-godišnjaku zaposleniku tvrtke iz Zagreba, koji je koristeći računalni sustav tog poduzeća sklopio pretplatnički ugovor između oštećenih trgovačkih društava iz Ivanje Reke i Zagreba.

Sklapanje pretplatničkog ugovora omogućilo je 40-godišnjaku i 27-godišnjaku povoljniju kupnju pet mobitela Iphone X i dva mobitela Huawei Mate 10.

No, policija ih sada sumnjiči za krivotvorenje isprave i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka na štetu 55-godišnjakinje, neovlaštenu uporabu tuđe tvrtke na štetu tvrtke iz Ivanje Reke te prijevaru na štetu zagrebačke tvrtke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MOBITELI, KRIMINAL