Crna kronika

SISAK: Lažni policajci pokrali 83-godišnju staricu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nekoliko tisuća kuna ukrala su dvojica prevaranata 83-godišnjoj starici na području općine Lipovljan, lažno joj se predstavivši kao policajci koji sumnjaju da posjeduje krivotvoreni novac.

Sisačko-moslovačka policija u utorak je priopćila kako je ženu u subotu poslijepodne na kućni telefon nazvao muškarac i predstavio se kao policijski inspektor, rekavši joj kako u policiji imaju saznanja da je prije dva dana u trgovini platila račun krivotvorenim novčanicama.

Kazao joj je i kako je najvjerojatnije i ostali novac kojeg ima kod kuće također krivotvoren.

Stoga ju je uputio da sav novac stavi u kuvertu po koju će doći njegov kolega, koji je ubrzo i došao te uzeo kuvertu s nekoliko tisuća kuna, dok ju je ovaj prvi za to vrijeme zapričavao na telefonu.

Shvativši da je prevarena, starica je naknadno podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja, za kojima policija intenzivno traga.

Iz sisačko-moslovačke Policijske uprave ponovno upućuju apel građanima da pripaze na ovakve u zadnje vrijeme učestale prijevare osoba starije životne dobi, posebno onih koje žive same, a koje su nerijetko meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje i nepažnju.

Uglavnom rade u paru te se predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, policije, medicinski djelatnici i slično, a oštećeni ih nerijetko puštaju u svoje domove, ne provjeravajući o kome se zaista radi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KRAĐA, POLICIJA, SISAK