Hrvatska

Zlatko Dalić potvrdio : Moramo bez Rakitića na Wembleyju

Piše: PolitikaPlus

Vatreni u petak lete prema Londonu, gdje će odlučivati o pobjedniku svoje skupine Lige nacija, a izbornik Zlatko Dalić sažeo je dojmove iz utakmice sa Španjolskom.

Vatreni nakon tri odigrane utakmice ima četiri boda i trebaju pobjedu kako bi osvojili prvo mjesto. Četiri boda imaju i Englezi, dok je Španjolska na vrhu sa šest bodova uz odigrane sve susrete. Remi s postignutim golom osigurao bi da i iduće godine igramo u elitnom razredu, a porazom bismo ispali.
 
Izbornik o utakmici s Španjolskom
 
"Bila je to lijepa utakmica u lijepom ambijentu, i ono najslađe - pogodak u zadnjoj minuti. Taj nam rezultat daje nadu da možemo biti prvi u skupini, a nadam se da smo time osigurali i status nositelja u ždrijebu za Europsko prvenstvo"

Bez Rakitića na Wembleyju

"Rakitić će se vratiti u Barcelonu jer ne želimo ništa riskirati. Želimo zdrave i spremne, a imamo Vlašića, Kovačića, Badelja Brekala - imamo rješenja, pronaći ćemo pravo i idemo na Wembley uživati u nogometu. Drugih problema nema, veseli smo i orni. Igrali smo ove prekrasne godine protiv sjajnih suparnika, svjetskih i europskih prvaka. Što ima ljepše od toga? I kako god završilo, moramo biti ponosni"

Smjena generacija

"Moramo polako pripremati mjesto za mlade, ali ne smijemo zaboraviti senatore. Mlade treba uklopiti, no sigurno je da imamo perspektivu"

Suparnička kvaliteta

"Englezi su sjajni, mladi, i već su nam radili probleme i u Moskvi i u Rijeci, ali nećemo se mi predati. Poštujemo i sami sebe, što dokazujemo na terenu. Na pravom smo putu, a najvažniji ionako ostaje početak kvalifikacija u ožujku"

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, ZLATKO DALIĆ, vatreni