Hrvatska

Sloković: Todorić u srijedu iznosi obranu u tužiteljstvu

Piše: PolitikaPlus/Hina

ZAGREB, 9. studenoga 2018. (Hina) - Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje novca iz te tvrtke u srijedu će iznijeti svoju obranu pred tužiteljima iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, potvrdila je u petak Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

"Obrana će biti iznesena u jednom i drugom postupku", kazala je Sloković uoči posjeta Todoriću u istražnom zatvoru zatvoru koji mu je u četvrtak navečer određen zbog opasnosti od bijega.

Iako je ranije nakon podizanja rješenja o istražnom zatvoru na zagrebačkom Županijskom sudu kazala da će žalbu podnijeti u petak do kraja radnog dana Sloković je poslijepodne izjavila da to ipak neće stići učiniti prije ponedjeljka.

Na ročištu održanom u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage je odlučivao je o dva zahtjeva.

Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka sloković, ivica todorić