Zagreb

GRADONAČELNIK: Bandić se ponovno ispričao braniteljima zbog susreta s Palmom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dva dana nakon isprike na konferenciji za novinare, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se u petak i u priopćenju za javnost ispričao braniteljima zbog njegova susreta s predsjednikom izaslanstva  Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom ponovivši da nije znao za njegove veze s Arkanom.

Upućujem ispriku svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima zbog ovoga susreta koji se, da stvar bude osjetljivija, igrom slučaja dogodio baš na Dušni dan, kada se sjećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu, kaže se u Bandićevu priopćenju u petak ujutro.

Bandić ističe da o vezama Palme s Arkanom i činjenicama koje se ovih dana čuju u javnosti nije znao, te da do susreta ne bi došlo da je znao. Također, Bandić postavlja pitanje zar nije posao nekih drugih institucija da reagiraju u takvim slučajevima, možda već na granici.

U svom dugogodišnjem obnašanju funkcije Gradonačelnika Grada Zagreba uvijek sam se rukovodio načelima suradnje i tolerancije te poštivanja drugih i drugačijih i, dakako, uvijek vodeći računa o dignitetu svoga grada, svoje zemlje i nadasve onih koji su zaslužni za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku, ističe se u priopćenju.

O tome nisam samo govorio već to svakodnevno prakticiram i promoviram, jer moja su vrata, s povjerenjem i bez fige u džepu, uvijek otvorena, kaže u priopćenju.

Bandić ističe da za zajedničko dobro treba više zajedništva i međusobnog razumijevanja, ali da trebamo biti svjesni da je Domovinski rat završio, da je Hrvatska u tome ratu pobijedila, te da su u Hrvatskoj nepoželjni oni koji su činili ratne zločine i kojima se trebaju baviti institucije pravne države.

Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno-političkih poena, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima, zaključuje Milan Bandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

isprike, palma, branitelji, milan bandić