Tvrtke

POSLOVANJE: Tržišni iskorak Millenium promocije uz akvizicije novih klijenata i jačanje konzultantskog tima

Piše: PolitikaPlus

Millenium promocija (MPR+), vodeća hrvatska agencija za odnose s javnošću i jedna od vodećih agencija za tržišno komuniciranje u Hrvatskoj, jesen je započela s jačanjem svoga tima komunikacijskih stručnjaka te nizom novih zvučnih klijenata.

Među novim klijentima Milleniuma su i Privredna banka Zagreb, jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj te globalni tehnološki div Samsung Electronics, za kojeg usluge odnosa s javnošću zajedno s partnerima Millenium pruža u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Albaniji.

Inače, Millenium promocija kao jedna od najstarijih hrvatskih agencija iduće godine obilježava 20 godina uspješnog rada, a od 2010. godine tržišni je lider na području agencijskih odnosa s javnošću s kontinuiranim rastom prometa. U 2017. godini prihodi su rasli 30 posto u odnosu na prethodnu godinu te su iznosili 29,1 milijun kuna, od čega je 12 milijuna kuna ostvareno isključivo od pružanja konzultantskih usluga iz odnosa s javnošću.

Podsjetimo, pored komunikacijskog menadžmenta, Millenium je proteklih godina uspješno započeo pružati usluge medijskog planiranja i zakupa, te digitalnog marketinga gdje koristi neke od najnaprednijih tehnologija. Proteklih se godina Millenium istaknuo i mnogobrojnim kreativnim projektima, poput interaktivne izložbe „Croatia je Hrvatska“ u zagrebačkom tunelu Grič. Izložba je postala jedna od najnagrađivanijih, a realizirana je u suradnji s klijentom Croatia osiguranje te agencijama Bruketa & Žinić & Grey te Brigada. Treba istaknuti i manifestaciju „1000 Ivana“ na Kupresu, koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda te istodobno promovirala ljetnu ponudu tog poznatog skijaškog odredišta u BiH. Uz to, Millenium se potvrdio na tržištu kao konzultantska tvrtka na području turističkog razvoja, gdje je uspješno provela sustav strateškog upravljanja i menadžmenta za poznatu lošinjsku hotelsku grupaciju Jadranka.  

Millenium promocija danas, uz brojne projektne suradnje, pruža komunikacijske usluge za gotovo četrdeset stalnih klijenata, uglavnom iz korporativnog sektora iz zemlje i inozemstva, a među dugogodišnjim klijentima ističu se Adris Grupa, jedna od vodećih hrvatskih i regionalnih kompanija; Croatia osiguranje, vodeće hrvatsko osiguravajuće društvo; Jadranka Grupa, vodeće otočko i jedno od vodećih hotelijersko-trgovačkih društava u Hrvatskoj; Klinika Svjetlost, vodeća oftalmološka klinika u Hrvatskoj i regiji, L'Oreal Adria, najveća svjetska kozmetička kompanija; EY, jedna od četiri najveće svjetske revizorske kuće i drugi.

 

Tim konzultanata Millenium promocije danas broji više od 30 stručnjaka, a nakon što su u prethodnom razdoblju agencijski tim pojačali bivša urednica MediaServisa te direktorica komunikacija HNS-a Renata Potočnik, nekadašnji urednik i novinar te glasnogovornik hrvatske Vlade Nikola Jelić i bivši urednik Nacionala i Aktuala te komunikacijski konzultant Marko Ćustić, početkom listopada za Media direktoricu imenovana je Morana Marić, koja na poziciju dolazi s dugogodišnjim iskustvom rada u medijskim agencijama i retail sektoru. Ovom akvizicijom ojačan je tim odjela marketinga kojim upravlja savjetnik Uprave Marin Latković, dugogodišnji direktor tvrtke Publicis i također jedno od nedavnih pojačanja Millenium promocije.

Uz akvizicije s tržišta, Millenium promocija kontinuirano ulaže u razvoj sustava kroz vlastitu edukaciju i razvoj mladih stručnjaka. Potvrda toga je podatak kako dvije trećine današnjih konzultanata čine upravo osobe koje su svoj profesionalni put započele u Millenium promociji. Tako je ove jeseni unaprjeđenje dobilo ukupno sedam komunikacijskih stručnjaka. Tamara Begić unaprijeđena na poziciju savjetnice, Maja Fistrić, Nikolina Šimunović, Ružica Herceg i Domagoj Žužak postali su mlađi savjetnici, Ljubinka Garić producentica digitalnih sadržaja, a Tena Stanić community manager.

Mario Petrović i dr. sc. Božo Skoko, utemeljitelji i partneri agencije, ponosni su na činjenicu što je Millenium ispisivao suvremenu povijest odnosa s javnošću u Hrvatskoj te pridonosio podizanju standarda profesije, o čemu govori i niz domaćih te međunarodnih nagrada. S obzirom da Millenium iduće godine obilježava 20. godina rada, tom se prigodom priprema i niz novih zanimljivih projekata.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

božo skoko, mario petrović, millenium promocija, marketing