Sport

LIGA PRVAKA: Krim Mercator - Podravka Vegeta 27-20

Piše: PolitikaPlus

U susretu 4. kola C skupine rukometne Lige prvakinja Podravka Vegeta je u subotu u Ljubljani protiv slovenskog Krim Mercatora izgubila sa 20-27 (10-14).

Rukometašice Podravke Vegete su stalno bile u zaostatku, već na startu su gubile 1-4, u 21. minuti je bilo šest razlike, a na poluvremenu su imale minus četiri (10-14).

U nastavak Koprivničanke kreću sa dva uzastopna gola i dolaze na minus dva, ali onda posustaju i Krim Mercator se odvojio, povevši 18-13. Ipak, ekipa Zlatana Saračevića malo je stisnula u obrani i u 45. minuti dolazi na minus jedan (17-18). Imale su Koprivničanke i kontru za izjednačenje. Nažalost, kontranapad nije iskorišten i nakon toga je uslijedio "raspad sustava". Krim Mercator se brzo odlijepio (21-17) i na kraju je rutinski došao do pobjede. 

Kod Podravke Vegete Dejana Milosavljević zabila je pet, a Karjina Ježikava četiri gola. U redovima Krim Mercatora Lamprini Tsakalou postigla je šest, a Tjaša Stanko, Polona Barić i Sara Ristovska po pet pogodaka.
 
U ponedjeljak vodeći Györ ETO dočekuje Thüringer. Gyor ima 6 bodova, Krim Mercator 5, Podravka Vegeta 3 boda, a Thuringer 0.

U idućem kolu Podravka Vegeta, 11. studenoga, dočekuje Thüringer.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

LIGA PRVAKA, RUKOMETAŠICE, PODRAVKA