Hrvatska

NOVI EPILOG PRIČE: Splitski KBC tužit će Mostovu zastupnicu Ivanu Ninčević Lesandrić zbog izjava o kiretaži?

Piše: PolitikaPlus

Splitski KBC, kako neslužbeno doznaje Večernji list, planira tužiti Mostovu zastupnicu Ivanu Ninčević Lesandrić koja je u svojem istupu o kiretaži u toj bolnici iznijela netočnosti.

Podsjetimo, Ninčević Lesandrić je u Saboru tijekom rasprave o zahtjevu za smjenom ministra zdravstva Milana Kujundžića iznijela svoje osobno iskustvu, ustvrdivši kako joj je u KBC-u Split obavljena kiretaža bez anestezije.

"Tamo sam otišla kao i svaki građanin koji plaća puno osiguranje i s punim povjerenjem. Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo. Bez anestezije, na živo. Struganje maternice, unutarnjeg organa - na živo. To je bilo 30 najmučnijih minuta u mom životu", rekla je Ninčević Lesandrić.

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a SplitDeni Karelović opovrgnuo je izjavu Mostove zastupnice, ustvrdivši da se radilo o drugom zahvatu - vakuumskoj aspiraciji, koja je obavljena kako treba.

"Mi radimo korektno svoj posao, stojim iza svojih ljudi. Svima se nudi opća ili lokalna anestezija", rekao je Karelović.

Iako je Ninčević Lesandrić rekla kako će tužiti KBC Split,  prema neslužbenim informacijama, tužba je opcija o kojoj se razmišlja i u bolnici nakon što je inspekcija obavila izvide o tom slučaju.

Njihov nalaz, kako se može čuti neslužbeno, utvrđuje spornim upravo te spomenute izjave o izostanku anestezije, postupku koji je rađen te vezanju, što je inspekcijskim izvidom demantirano. U sljedećim danima pojedini od prijavljenih slučajeva i gotovih inspekcija trebaju “na papir”.

Podizanje tužbe opcija je o kojoj se raspravlja i u dubrovačkoj bolnici protiv sestre jedne od rodilja u toj bolnici koja je javno govorila o traumama sa sestrine kiretaže, javlja Večernji list.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ivana Ninčević Lesandrić, kbc split