Svijet

Todorićeva odvjetnica Cherie Blair: Slučaj se sada vraća u Hrvatsku

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odvjetnica Ivice Todorića Cherie Blaire kratko je u četvrtak u Londonu komentirala konačnu odluku o izručenju njezina klijenta, kazavši da se sada taj slučaj vraća u Hrvatsku.

"Europski uhidbeni nalog je dizajniran kako bi osigurao da britanski sudovi poštuju odluku hrvatskih pravosudnih tijela. Slučaj se vraća u Hrvatsku", rekla je Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira.
Sudac Visokog suda u Londonu Duncan Ouseley odbacio je u četvrtak zahtjev Ivice Todorioća da mu se odobri pravo na žalbu.

Tom odlukom,  prvostupanjska presuda postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje.Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. travnja izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona. Todorić je, nakon što mu je u srpnju Visoki sud prvi put odbio pravo na žalbu, angažirao poznate britanske odvjetnike Jamesa Hinesa i Cherie Blaire, koji su ga zastupali na današnjem ročištu te na onom održanom u rujnu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IVICA TODORIĆ, AGROKOR, Cherie Blaire