Regija

BIH - STUDENTI NA NOGAMA: Veliki prosvjed u Mostaru- Komšić nije naš predsjednik

Piše: PolitikaPlus

Oko 10.000 Hrvata sudjelovalo  je u četvrtak navečer na prosvjedu u Mostaru protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana predsjedništva BiH koji je izabran glasovima Bošnjaka mimo volje hrvatskog naroda.

- Komšića nisu izabrali građani hrvatske nacionalnosti. Razumijemo kad gospodin Komšić kaže da je to u skladu s Ustavom, ali to nije u duhu Ustava. Duh Ustava ide u tom smjeru da svaki od tri konstitutivna naroda ima svog legalnog i legitimnog predstavnika, koji će zastupati njegove vitalne nacionalne interese. On će kao političar zastupati interese onih koji su ga izabrali - kazao je za Klix.ba Danijel Jurić, donedavni student Pravnog fakulteta.

 - Nikad ne bih drugom birao predstavnika. Jedan dio Bošnjaka koji je glasao za Komšića želi dobro Bosni i Hercegovini, ali na pogrešan način - rekao je Petar Ćavar i dodao da će reakcije na ovu prosvjednu šetnju ovisiti o mjestu s kojeg se gleda.

Sudionici su nosili transparente "R.I.P. Democracy" i "Not My President", a prosvjed je završio paljenjem svijeća ispred Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH, javlja Klix.ba.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŽELJKO KOMŠIĆ, BIH