Hrvatska

Strenja Linić: Želimo "demaskirati" ministra Kujundžića

Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić, komentirajući vladino odbijanje prijedloga za iskazivanje nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, kazala je u četvrtak u Saboru kako oporba želi "demaskirati" ministra jer nije riješio nijedan problem u zdravstvu.

"Mi ćemo samo demaskirati ministra, nevjerodostojnog ministra koji ponekad olako, a ponekad vrlo bahato objašnjava da je sve u redu i da nema nikakvih problema u zdravstvu. Zdravstvo je puno problema i trebalo ih je početi rješavati", izjavila je Strenja Linić nabrojivši samo neke probleme u zdravstvu koji nisu riješeni poput pitanje zdravstvenih djelatnika koji odlaze, pitanje prekovremenih sati liječnika, prioritetnih lista..

Zahtjev za opozivom ministra Kujundžića uputili su krajem rujna u proceduru zastupnici SDP-a, Mosta, HSS-a i Živog zida, a Vlada je na sjednici odbacila sve navode iz prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja. Kujundžić je pak ocijenio kako je riječ o populističkome potezu, a ne ozbiljnome promišljanju o zdravstvenom sustavu.

Strenja Linić odbacila je da je riječ o populističkom potezu jer su razlozi za pokretanje opoziva pobrojani u 52 točke koji su rezultat razgovora sa cijelim nizom dionika zdravstvenog sustava. "Taj zahtjev je vrlo jasan i trebat će dovoljno mudrosti, sposobnosti i znanja dati objašnjenje u sabornici", kazala je.

"Koalicijskim partnerima trebati će dosta hrabrosti jer i oni slušaju one koji su ih izabrali i znaju da su građani Hrvatske nezadovoljni zdravstvom. Trebat će odmjeriti koliko im je bitnije to da budu dio vladajuće koalicije i da dignu ruku za takvog ministra, a protiv opoziva. Trebat će se vratiti u svoje sredine", zaključila je Strenja Linić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ines strenaj linić, Milan Kujundžić