Zagreb

NAKON PUCNJAVE: Oko Osnovne škole Vukomerec postavlja se videonadzor s 21 kamerom

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je obišao Osnovnu školu Vukomerec gdje su u tijeku radovi na uređenju okoliša te na postavljanju rasvjete i najsuvremenijeg modela videonadzora s 21 kamerom koje bi trebale djelovati preventivno i pojačati osjećaj sigurnosti u školi.  

U blizini vukomerečke osnovne škole je 12. rujna navečer došlo do pucnjave u sukobu dviju romskih obitelji, zbog čega je više osoba uhićeno. Djeca nakon toga incidenta, koji je srećom prošao bez ozlijeđenih, nisu pohađala nastavu, a održan je i prosvjed roditelja. Roditelji, zabrinuti za sigurnost svoje djece, nekoliko ih dana nakon pucnjave nisu puštali u školu,

"Drago mi je da se situacija nakon nemilog događaja ovdje u Vukomercu smirila i da djeca redovito pohađaju školu", naglasio je gradonačelnik Bandić. Najavio je da bi radovi oko školske zgrade koji su u tijeku trebali završiti do srijede ili četvrtka, ovisno o vremenskim uvjetima.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić istaknuo je da se u suradnji sa školom ovih dana radilo na uređenju ograde te da se također proširuje i pojačava sustav rasvjete u dvorištu i postavlja najsuvremeniji model videonadzora s 21 kamerom.

"Očekujemo da kamere koje će pokrivati dvorište i okoliš oko škole djeluju preventivno, a sasvim sigurno će pojačavati osjećaj sigurnosti svih onih koji dolaze u školu", rekao je Lovrić, a izvijestio Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama. Na školsku zgradu postavljeno je 14 kamera dok bi još sedam trebalo biti postavljeno kroz nekoliko dana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, KAMERE, ŠKOLA