Scena

Forbes: Scarlett Johansson najbolje plaćena glumica

Piše: PolitikaPlus/Hina

Uloga Marvelove superjunakinje Crne udovice, glumicu Scarlett Johansson ove je godine lansirala na vrh Forbesova popisa najbolje plaćenih glumica.  

Uloga u čak pet Marvelovih stripovskih adaptacija na putu do najplaćenije glumice svijeta bez sumnje je bila ključna da ova tridesettrogodišnjakinja od 1. lipnja 2017. do 1. lipnja 2018. utrži 40,5 milijuna dolara, čime je njezina zarada u odnosu na proteklu sezonu učetverostručena, piše Forbes.

Sa zarađenih 28 milijuna dolara iza nje je Angelina Jolie (43), uglavnom zahvaljujući isplati za ulogu u filmu "Zlurada 2", koji bi se u kinima trebao početi prikazivati 2020.

S popisa deset najbolje plaćenih, a istodobno i s trona najbolje plaćene u prošloj sezoni, ove je godine ispala Oskarovka Emma Stone.

Na trećem je mjestu Jennifer Aniston (49) koja još uvijek profitira od uloge u "Prijateljima", sa 19,5 milijuna dolara zarade, a na četvrtom je Jennifer Lawrence (28) sa 18 milijuna dolara prihoda, što je za šest milijuna manje nego prethodne godine.

Na petom mjestu je Reese Witherspoon (42) sa zarađenih 16,5 milijuna dolara, a nakon nje su po zaradi Mila Kunis, Cate Blanchett, Melissa McCarthy i Gal Gadot.

Forbesov popis najbolje plaćenih glumaca za 2018. godinu bit će objavljen idući tjedan. Prošle je godine to bio Mark Wahlberg sa čak 68 milijuna dolara.

Iz Forbesa kažu da zbog manjka ženskih uloga glumice imaju manje izgleda zaraditi veće svote novca te dodaju da su ove godine samo dvije premašile zaradu od 20 milijuna dolara, u odnosu na tri u 2017. i četiri u 2016. godini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

glumica, Scarlett Johansson, plaća