Regija

JASNO I GLASNO: Evo kako je Crna Gora odgovorila Srbiji na nazočnost svojeg izaslanika na proslavi Oluje u Kninu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Crna Gora okrenuta je sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti, odgovorila je službena Podgorica u utorak na optužbe prosrpske oporbe da je nazočnost njezina vojnog izaslanika na proslavi Oluje u Kninu skandalozna i sramotna.

Iz Ministarstva obrane objavljeno je da vojni izaslanik nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kojeg naroda, „kako se to zlonamjerno želi predstaviti“.

“Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, Ivan Mašulović, sudjelovao je na obilježavanju Dana pobjede, u okviru redovitih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu s uobičajenim diplomatskim protokolom”, odgovorilo je u utorak crnogorsko Ministarstva obrane na optužbe prosrpske oporbe u povodu prisustva tog visokog dužnosnika Vojske Crne Gore na proslavi operacije "Oluje" u nedjelju u Kninu.

Crna Gora je, istaknuli su, svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije.

„Danas je Crna Gora okrenuta sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti“, stoji u priopćenju Ministarstva. 

Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više voditi tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, navodi ministarstvo.

Ističe da takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj i prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, savezničkoj zemlji u NATO-u.

Zastupnički klub prosrpskog oporbenog Demokratskog fronta (DF) tražio je tim povodom zakazivanje hitne sjednice crnogorskog parlamenta, koji su čin prisustva predstavnika Vojske Crne Gore (VCG) obilježavanju godišnjice akcije „Oluja“ U Kninu, ocijenili skandaloznim.

Ujedinjena Crna Gora je pošla i korak dalje pa je od premijera Duška Markovića  zatražila da podnese ostavku, jer je, kako su kazali, državi nanesena ljaga i sramota.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, oluja, srbija, crna gora