Sport

ZLATKO DALIĆ: Evo što je izbornik odgovorio srpskim medijima o Thompsonu

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u intervju za beogradske dnevne novine Blic komentirao je činjenicu da je Hrvatska u Srbiji imala veliki broj navijača te se osvrnuo na Thompsonovo pjevanje na dočeku vatrenih.

"To je jedini normalan put, politika me ne zanima. Znam tko sam, što sam, cijenim i poštujem druge. Trebamo gledati tko je kakav čovijek, a ne je li Srbin ili Hrvat. To je deplasirano. Do kada ćemo samo negativno? Ne treba se vraćati u prošlost, već gledati u budućnost", kazao je Dalić na pitanje da prokomentira da je u Srbiji Hrvatska imala veliki broj navijača.

Kazao je i da pjesma "Lijepa li si" koju je Thompson otpjevao na dočeku "nije negativna i ružna i nema političku konotaciju".

"Uvijek gdje god idemo ta pjesma nam svira u autobusu, ona govori o ljubavi, zajedništvu, nikome nikad nije palo na pamet da to iskoristi u političke svrhe. Ja nisam ni desno, ni lijevo, ja sam za Hrvatsku, ljubav, i momci su htjeli da se pjeva tako i to je to. Mi smo ipak sportaši, vrhunski, ne bavimo se politikom i ona nas ne zanima. Ne dijelim ljude na Srbe i Hrvate, već na dobre i loše", kazao je Dalić za Blic.

Rekao je i da je navijao da Srbija pobjedi Brazil i da se u finalu nađu Hrvatska i Srbija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZLATKO DALIĆ, thompson