Sport

DALIĆ: Sutra se idemo baciti na glavu, pa što dragi Bog da!!

Piše: Politikaplus

Dan prije povijesnog finala Svjetskog prvenstva u kojem Hrvatska igra protiv Francuske s novinarima su razgovarali izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Već sam dosta puta ponovio da sam fokusiran na uspjeh reprezentacije. Naravno da su takve izjave lijepe i da gode. Najbitinije mi je uspjeh reprezentacije i da ako Bog da, sutra osvojimo to finale. Te individualne stvari mi nisu prioritet, rekao je Luka Modrić na pitanje što misli o mogućnosti osvajanja Zlatne lopte.

Novinare je opet po tko zna koji put zanimalo što to ima Zlatko Dalić i na koji način je pomogao reprezentaciji da dođe do finala SP-a.

Kao što i možete vidjeti u finalu smo Svjetskog prvenstva. Toliki je bio uspjeh izbornika. Došao je u jednom teškom trenutku za nas i kroz priču pokušao nam je dići samopouzdanje i dati nam do znanja da smo dobri i veliki igrači. Napunio nas je samopouzdanjem. Njegova iskrenost i pristup prema svakom igrači posebne su kvalitete izbornika. Jako smo sretni što je tu i što je pokazao svoje vrijednosti kao trener ali i kao osoba, rekao je Modrić.

Vidimo samo djelić onoga što je u Hrvatskoj, ali zaista smo sretni kad vidimo koliko su sretni u domovini. Bez obzira dobijemo li ili izgubimo, bit će taj veliki seizmički poremećaj ljudi. Ako Bog da, bit će četiri milijuna ljudi na ulicama sutra i nadmašit ćemo Argentinu i Brazil po slavlju, rekao je Dalić.

Tradicija? - Ja ne polažem puno u statistiku, tradiciju, sutra je finale. Mi smo došli da uživamo u trenutku i da damo svoj maksimum. Cijeli svijet će gledati Hrvatsku i većina njih će navijati za Hrvatsku, to je nama bitno. Nema ljepšeg trenutka u karijeri igrača i trenera, kao što je sutrašnji, a mi smo si ga priuštili, i mi ćemo biti sretni i ponosni. Ovi igrači imali su puno problema, bili kažnjeni, igrali bez navijača, no sve su to prošli. Sutra se idemo baciti na glavu, pa što dragi Bog da - rekao je Dalić, dok je Modrić istaknuo: - Ne volim se vraćati na te teme, trebamo gledati naprijed

Prošao sam puno toga u životu i poruka je da se nikad ne predaješ i da uvijek vjeruješ u sebe. Bez obzira što se desi, moraš vjerovati u sebe i boriti se za svoje snove i uspjehe. To me uvijek vodilo u karijeri, rekao je Modrić

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatreni, zlatko dalić, nogomet