Zagreb

Zagrebački HSS: Bandić novcem poreznih obveznika vodi svoju privatnu kampanju

Piše: Promotim

Zagrebački HSS optužio je u utorak gradonačelnika Milana Bandića da novcem zagrebačkih poreznih obveznika vodi svoju privatnu kampanju diljem Hrvatske, primjerom čega smatra i njegovo nuđenje besplatnog prijevoza i kupanja za djecu iz Samobora na svim zagrebačkim bazenima, te poziva nadležne institucije da obrate pažnju na ovo "trošenje javnog novca u privatne svrhe".

 "HSS Grada Zagreba najoštrije osuđuje stalne pokušaje gospodina Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba, da novcem zagrebačkih poreznih obveznika vodi svoju privatnu kampanju diljem Hrvatske, a i šire", ističu iz zagrebačkog HSS-a u priopćenju.

 Zadnji primjer, navode, dolazi iz susjednog Samobora u kojem Bandić "velikodušno" nudi besplatan prijevoz i besplatno kupanje za djecu iz Samobora na svim zagrebačkim bazenima.

 Tvrde da cijelu "akciju" vodi šef tamošnje podružnice Bandićeve stranke, "inače kum (još jedan) našeg gradonačelnika i ujedno ravnatelj Zoološkog vrta u Zagrebu".

 "Pokušaj jeftine političke promocije, i to u Samoboru, jednom od najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj u kojem uopće nema prireza, događa se u isto vrijeme kada građani Zagreba plaćaju najviši prirez u državi od čak 18 posto", ističu iz HSS-a.

 Pozivaju nadležne institucije da skrenu pažnju na ovaj, "još jedan u nizu pokušaja netransparentnog trošenja javnog novca u privatne svrhe, odnosno u svrhe promocije jedne političke stranke".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, ZAGREB