Hrvatska

ZLATKO DALIĆ: Doći će do promjena u postavi protiv Islanda

Očekujem da imamo nivo igre i kvalitetu, oni koji to mogu, ići će dalje. Imamo puno prostora za napredak i puno toga za napraviti.

Piše: PolitikaPlus

Izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za novinare govorio je o sinoćnoj velikoj pobjedi nad Argentinom u Nižnjem te o tome što očekuje u nastavku SP-a.

"Ono što je najvažnije da smo mi ostvarili cilj koji je bio prvi i osnovni cilj i mene i igrača. Očekivali ga jesmo, ali ne na ovako impresivan način i nakon dvije utakmice da ćemo biti sigurno u osmini finala. Zaista fantastičnoi i nadam se da ćemo ovako i u ovom stilu nastaviti dalje", kaže Dalić.

"Meni je veliko zadovoljstvo da je cijela ekipa kompaktna, da zajedno djeluje i da imamo tu jednu jasnu viziju, jasnu sliku što hoćemo i u toj igri mora cijela momčad raditi svoj posao, onako kako ga je radila jučer", dodaje.

"Ja bih htio da budemo prvi u grupi i to mi je želja i to ćemo, ako Bog da, ostvariti. Ako se poklopi rezultat danas, ako dobije Nigerija ili ako bude neodlučeno, mi smo svakako prvi, ali u svakom slučaju protiv Islanda mi moramo voditi brigu o osmini finala. Moramo voditi brigu o sebi. Imamo pet igrača ili četiri sa žutim kartonima. Imamo neke igrače koji su malo i roviti, tako da će sigurno doć do promjena u sastavu", kazao je Dalić.

Podsjetimo, žute kartone u prve dvije utakmice SP-a dobili su Brozović (2), Rakitić, Rebić, Mandžukić i Vrsaljko.

Kaže da je jučerašnji uspjeh reprezentacije njegova najveća pobjeda kao izbornika i trenera.

"Svaka nova utakmica je najteža i najvažnija, ali dobiti Argentinu i Messija 3-0, to je superiorno, biti bolji u svim segmentima utakmice, to se rijetko doživi. Moramo biti ponosni, to nas ne smije prebaciti i ne smijemo prijeći u euforiju", kaže izbornik.

Na novinarsko pitanje može li hrvatska nogometna reprezentacija igrati još i bolje, odgovorio je: " Ovisno o utakmicama i protivniku, moramo se još više dizati i biti bolji svaku iduću utakmicu. To i očekujem. Nema tu kalkuliranja i ispitivanja forme. Očekujem da imamo nivo igre i kvalitetu, oni koji to mogu, ići će dalje. Imamo puno prostora za napredak i puno toga za napraviti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZLATKO DALIĆ, VATRENI