Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo su dobitnici kino-ulaznica za glazbeni dokumentarac SCREAM FOR ME SARAJEV

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PETKA 15. 06. do 12.00 sati, „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju „Continental film“, multipleksi „Cineplexx“ i portal politika+ u kojem dijelimo 3X2 kino ulaznice za glazbeni dokumentarac SCREAM FOR ME SARAJEVO za multiplekse Cineplexx City Center one Zagreb East i Cineplexx City Center one Split u kojem će se prikazivati predmetni film.

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU; Darija Brekalo Zagreb, Mario Kapetanović Zagreb i Mislav Stanić Zagreb.

 

https://www.cineplexx.hr/ movie/scream-for-me-sarajevo/.

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela, i

5. u kojem multipleksu „Cineplexx“, u Zagrebu i/ili Splitu, bi željeli pogledati film.

 

 Popis dobitnika objavljujemo na portalu. Dobitnici NEĆE posebno biti obavješteni o načinu preuzimanja osvojenih kino-ulaznica, koje mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice u multipleksima Cineplexx City Center one Zagreb East i Cineplexx City Center one Split od PETKA 15. 06. do ČETVRTKA 21. 06. bilo koji dan u navedenom roku i za bilo koju predstavu.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove redatelj glazbenog dokumentarca SCREAM FOR ME SARAJEVO?

Svoje odgovore šaljite na mail: [email protected]

SCREAM FOR ME SARAJEVO / Bosna i Hercegovina / 2017. / 95 min.

 

Produkcija: Primetime production

 

Režija: Tarik Hodžić
Scenarij:
Tarik Hodžić, Jasenko Pašić
Uloge: Bruce Dickson, Alen Ajanović, Esad Bratović, Mirza Ćorić, Samir Čulić, Chris Dale, Alessandro Alex Elena, Erol Gagula

 

Dok je zima '94 padala, to je bila samo glasina; smiješna, fantastična glasina. Oni nisu mogli vjerovati. Nitko ne vjeruje. Dolazi ovdje? Sigurno to ne može biti istina... Osam godina nakon što je bilo domaćin 14. Zimskim olimpijskim igrama, Sarajevo je palo pod opsadu unutrašnjeg kruga pakla od kojeg je trebalo skoro četiri godine da pobjegne. Opsada Sarajeva bila je jedna od najvećih ljudskih katastrofa 20. stoljeća i najduža opsada grada u suvremenoj povijesti poslijeratne Europe. Unutar gradskog života koji je bio nepodnošljiv, stanovnici su preživjeli metke snajpera i svakodnevno  granatiranje..bez struje..vode..grijanja.. Međutim, ipak, za neke je postojalo jedno jako svjetlo, jedan izvor nade; najveći  bijeg od svih - glazba. I jedan čovjek, jedna rock zvijezda, donijela je nadu. U ovom dubokom, tamnom paklu i jednoj prosinačkoj večeri samo ispred publike koja nije mogla vjerovati svojim očima i ušima,  došao je Bruce Dickinson, koji je riskirao život za ljude pod opsadom. Nekoliko sati nije bilo rata i pod zvjezdanim zimskim nebom bilo je moguće vjerovati da je tamo negdje normalni život postojao. Za ove mlade ljude, Bog im je dao Brucea.  Te večeri Bruce Dickinson bio je u  BKC-u, držao mikrofon i vrištao  "Scream For Me Sarajevo". Vrisak kojeg će svi sigurno pamtiti.

Priča o glazbenicima koji su riskirali svoje živote kako bi došli svirati ljudima,

koji su isto tako riskirali svoje živote kako bi ih došli slušati

 

 Ovog lipnja u hrvatska kina dolazi film o koncertu koji je mnogima promijenio život i vratio izgubljenu nadu. Radi se o dokumentarcu, o istinitoj priči o najnevjerojatnijem koncertu svih vremena, koji će od 14. lipnja publika imati priliku gledati na velikom platnu.

 

Bosanskohercegovački dokumentarni film Primetime productiona Scream For Me Sarajevo“ jedan je od najvrjednijih filmova o sarajevskoj opsadi koji priča priču o koncertu za koji nitko vjerovao da će se održati. Film prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u tada opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

 

Film predstavlja jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu za vrijeme rata. Opsada Sarajeva bila je jedna od najvećih ljudskih katastrofa 20. stoljeća i najduža opsada grada u suvremenoj povijesti poslijeratne Europe. Stanovnici grada su preživljavali metke snajpera, svakodnevno  granatiranje… i to bez struje, vode, grijanja.. Velika većina je bijeg od svakodnevice pronalazila u glazbi. I upravo im je glazba vratila nadu kada je jedan čovjek, jedna rock zvijezda riskirala vlastiti život kako bi održala koncert u koji su svi sumnjali. Bruce Dickinson jedne prosinačke večeri stao je ispred publike koja nije mogla vjerovati svojim očima i ušima,  i tih nekoliko sati rata nije bilo. Te večeri Bruce Dickinson držao je mikrofon i vrištao "Scream For Me Sarajevo". Vrisak koji će svi zauvijek pamtiti.

 

Na Sarajevo Film Festivalu „Scream For Me Sarajevo“ osvojio je najveću ocjenu publike svih vremena a od tada je prikazan na 20 festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada a sada se u njegovu povijesnu i umjetničku vrijednost mogu uvjeriti gledatelji u cijelog regiji, Europi i svijetu.

 

Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić. U dokumentarcu se pojavljuju Bruce Dickson, Alen Ajanović, Esad Bratović, Mirza Ćorić, Samir Čulić, Chris Dale, Alessandro Alex Elena, Erol Gagula…

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nagradni natječaj