Sport

BRUXELLES: Belgija uspješna na zadnjoj pripremnoj utakmici

Piše: PolitikaPlus/Hina

Belgija je uspješno prošla zadnji test prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, sinoć je u pripremnoj utakmici u Bruxellesu pobijedila Kostariku sa 4-1.

Prvi pogodak na utakmici u 24. minuti zabili su gosti, a strijelac je bio Bryan Luiz. Dries Martens je donio izjednačenje za Belgiju u 32. minuti, a Romelu Lukaku najprije povećava na 2-1 u 42. minuti i onda na 3-1 u 50. minuti. Mitchy Batshuayi je zabio za konačan rezultat u 65. minuti. Sjenu na pobjedu Belgije bacio je izlazak Edena Hazarda u 70. minuti zbog ozljede.

Belgija je na SP u Rusiji u skupini G s Engleskom, Panamom i Tunisom. Prvu utakmicu Belgijanci igraju u ponedjeljak, 18. lipnja protiv Paname u Sočiju.

Kostarika, koja je na zadnjem SP stigla do četvrtfinala, u Rusiji je u skupini E s Brazilom, Srbijom i Švicarskom.

Jučer je odigrana još jedna pripremna utakmica i to između Senegala i Južne Koreje, no iza zatvorenih vrata u Groedigu, selu pored Salzburga. Pojedinosti ove utakmice također nisu bili dostupne na kladioničarskim stranicama, a ništa nije objavljeno ni na društvenim mrežama.

Prema nekim medijima, Senegal je pobijedio sa 2-0 nakon autogola Kim Young-gwona i pogotka Moussa Konatea u 90. minuti.

Ni jedan savez nije objavio rezultat ove utakmice na svojim službenim stranicama ni nekoliko sati kasnije, iako je Senegal objavio sastav prve momčadi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOGOMET, BELGIJA