Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo su dobitnici ulaznice za hvaljenu romansu FILMSKE ZVIJEZDE ŽIVE VJEĆNO

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PETKA 08. 06. do 12.00 sati, „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju „Discovery Film & Video Distribution“ i portal politika+ u kojem dijelimo 2X2 kino-ulaznice za hvaljenu romansu FILMSKE ZVIJEZDE ŽIVE VJEĆNO (FILM STARS DON'T DIE IN LIVERPOOL) za jedan od multipleksa „CineStar“ u Hrvatskoj u kojem se prikazuje predmetni film: Zagreb Branimir centar, Rijeka i Osijek

 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU;  Iva Janošić Zagreb i Jasna Andrišević Bittner Zagreb.

 

https://www.blitz-cinestar.hr/ najave-filmova/filmske- zvijezde-zive-vjecno/5138/ 20180604/1.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela, i

5. u kojem multipleksu „CineStar“ u Hrvatskoj bi željeli pogledati film.

 

 

Popis dobitnika objavljujemo na portalu. Dobitnici NEĆE posebno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih kino-ulaznica, koje mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice, u odabranom multipleksu „CineStar“ od PETKA 08. 06. do SRIJEDE 13. 06. za bilo koju predstavu.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove cijenjena i nagrađivana glumica koja u hvaljenoj romansi FILMSKE ZVIJEZDE ŽIVE VJEČNO tumači lik glumice Glorije Grahame?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL; [email protected]

 

FILMSKE ZVIJEZDE ŽIVE VJEČNO (FILM STARS DON'T DIE IN LIVERPOOL)

Ujedinjeno Kraljevstvo, 2017.

Redatelj: Paul McGuigan

Glumci: Annette Bening, Jamie Bell, Julie Walters

Žanr: biografija, drama, romansa

Trajanje: 105 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Sony Pictures Classics/Discovery film & video distribution

Ljubav. Baš kao u filmovima. Temeljeno na istinitoj priči.

Temeljen na memoarima Petera Turnera film „Filmske zvijezde žive vječno“ prati razigranu, ali strastvenu vezu između Turnera (Jamie Bell) i ekscentrične dobitnice nagrade „Oscar“, glumice Glorije Grahame (Annette Bening) tijekom 1978. godine u Liverpoolu. Ono što započne kao neobavezan ljubavni odnos između legendarne femme fatale i njezinog mladog ljubavnika ubrzo se pretvara u dubinsku povezanost u kojoj Turner postaje osoba na koju se Glorija može osloniti kada joj je potrebna utjeha. Uskoro će uzajamna strast i žudnja za životom biti na kušnji izvan granica njihove kontrole…

U kinima od 7. lipnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

Annette Bening i Jamie Bell nezaboravni su ljubavnici

u romantičnoj i nagrađivanoj drami

„Filmske zvijezde žive vječno“!

 

U zlatno doba Hollywooda, 40-ih i 50-ih, ime Glorije Grahame bilo je jedno od najpoznatijih svjetskih glumačkih imena. Osim što je nastupala u hitovima poput „Velika žega“, „Unakrsna vatra“, „Iznenadni strah“ te glumila s Humphreyjem Bogartom u film noiru „Na osamljenom mjestu“, Grahame je za fantastičnu ulogu u romantičnoj drami „Grad iluzija“ osvojila prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najbolje sporedne glumice. Ove godine, točnije od četvrtka 7. lipnja, njezin turbulentan privatni život gledamo u CineStaru u hvaljenom i nagrađivanom filmu FILMSKE ZVIJEZDE ŽIVE VJEČNO u kojoj ju je portretirala nezaboravna Annette Bening! Ovim putem predstavljamo vam kino najavu za ovaj fantastičan filmski događaj!

 

Sama radnja ove prekrasne romantične drame prati razigranu, ali strastvenu vezu između Glorije Grahame i njezinog ljubavnika Petera Turnera tijekom 1978. godine u Liverpoolu. Ono što započne kao neobavezan ljubavni odnos između legendarne „femme fatale“ i njezinog puno mlađeg ljubavnika ubrzo se pretvara u dubinsku povezanost u kojoj Turner postaje osoba na koju se Glorija može osloniti kada joj je potrebna utjeha. Međutim, uskoro će uzajamna strast i žudnja za životom biti testirane van granica njihove kontrole…

 

Romantična priča FILMSKE ZVIJEZDE ŽIVE VJEČNO temeljena je na istoimenim memoarima Petera Turnera koje je ovaj objavio 1986. godine, a koje je u filmski scenarij pretvorio Matt Greenhalgh. Čini se kako se Greenhalgh specijalizirao za adaptiranje priča o poznatim ličnostima, jer mu je ovo već treći scenaristički uradak slične tematike nakon vrlo uspješnih hitova „Control“ (o vođi glazbene skupine Joy Divison, mladom Ianu Curtisu) i „John Lennon: Dečko koji ne obećava“ (o najpoznatijem članu skupine Beatles).

 

Glavne uloge nezaboravnih ljubavnika u romansi FILMSKE ZVIJEZDE ŽIVE VJEČNO ostvarili su Annette Bening (do danas čak četiri puta nominirana za prestižnu nagradu Oscar – „Varalice“, „Vrtlog života“, „Biti Julija“ i „Klinci su dobro“) i Jamie Bell (dobitnik britanske nagrade BAFTA – „Billy Elliott“). Od ostalih glumaca svakako treba izdvojiti dobitnicu Oscara Vanessu Redgrave („Julia“, „Howards End“) i nominiranu za Oscara Julie Walters („Billy Elliott“). Film je režirao Paul McGuigan, široj publici vjerojatno najpoznatiji po režiji akcijskog znanstveno-fantastičnog trilera „Push“ iz 2009. godine. Sam film ove je godine nominiran u tri najvažnije kategorije za nagradu BAFTA – najbolji scenarij, najbolja glumica i najbolji glumac što je samo potvrdilo fantastične kritike koje su Bening i Bell dobili za svoje performanse stvarnih poznatih ličnosti.

 

Romantična drama FILMSKE ZVIJEZDE ŽIVE VJEČNO u CineStar nam stiže u savršenom terminu – tjedan dana prije početka svjetskog nogometnog prvenstva: 7. lipnja!

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nagradni natječaj, kina, Discovery Film & Video Distribution, film