Tvrtke

PERUŠKO: Imamo potrebnu dvotrećinsku potporu

Piše: PolitikaPlus/N1

Postignuta je nagodba u sklopu izvanredne uprave u Agokoru. U 16 sati javnosti se obratio izvanredni povjerenik Fabris Peruško.

"Pred nama je posao u kojem dogovore treba pretvoriti u pravno provediva rješenja. Izvanredna uprava radi na finalnom tekstu kako bi ga čim prije poslali Privremenom vjerovničkoim vijeću. Možemo sa sigurnošću reći da imamo zakonski potrebnu dvotrećinsku potporu. Mogu se stilski izraziti: Vlak s nagodbom je napustio stanicu", kazao je Peruško.

Dobavljačima će biti plaćen granični dug prema prethodnom dogovoru, nađeno je rješene i za dobavljače s mjenicama. Sberbanka neće ući u roll-up, već će dobiti određene povrate u budućnosti vezane uz dobit operativnog poslovanja novog Agrokora. Sberbank je isto tako dobio mogućnost da svoje dionice Mercatora zamijeni za udjele u novom Agrokoru", detalji su koje je iznio izvanredni povjerenik.

Peruško je kazao da zasad nagodbu osporavaju još Agram, Alka i Adris te "time dovode u pitanje proces nagodbe".

"Danas tijekom dana je Grgić u ime Agrama rekao da je spreman pristati na dogovor, pokazana je spremnost, vode se i razgovori s Alcom. Još uvijek pak ostaje otvoreno pitanje Adrisa", rekao je Peruško.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FABRIS PERUŠKO, AGROKOR